“ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ”

Υποτονικό το άνοιγμα του λιανεμπορίου | Ελπίζουν σε καλύτερες μέρες οι καταστηματάρχες

  • Τετάρτη, 7 Απριλίου, 2021 - 06:25

Μια δύσκολη περίοδο πέρασαν οι έμποροι της Ζακύνθου, με τις επιχειρήσεις τους λόγω των περιοριστικών μέτρων στο νησί μας (βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο) να παραμένουν κλειστές για αρκετές εβδομάδες. Με τα έξοδα τους να τρέχουν, η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο αφού αν και τώρα δεν ορθοποδήσει η αγορά αρκετά μαγαζιά θα οδηγηθούν σε λουκέτο.

Ήδη τα πράγματα για τη χθεσινή πρώτη μέρα δεν ήταν θετικά για τους επιχειρηματίες, με τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα διστακτικοί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως τονίζουν οι έμποροι θα χρειαστεί σίγουρα ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη των πελατών και να μπορούν να επισκέπτονται τα μαγαζιά και να ψωνίζουν όσα θέλουν.

Το αρνητικό για τις επιχειρήσεις είναι ότι όλο αυτό το διάστημα έμεινε αδιάθετο αρκετό εμπόρευμα και αυτό είναι ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα για την αγορά που χρειάζεται χρήματα για να ορθοποδήσει και να μπορέσει να μπει σε μια σειρά. Όσο δεν φεύγουν τα προϊόντα και ειδικά τα πιο παλιά, το οικονομικό κόστος για τα μαγαζιά θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Θα βρουν τον δρόμο τους οι επιχειρήσεις μας”

Την αισιοδοξία τους προσπαθούν να διατηρήσουν οι έμποροι στο νησί μας, μην βλέποντας άλλο τρόπο προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια δύσκολη κατάσταση. Όπως λένε το ανεπανόρθωτο πλήγμα της πανδημίας μπορεί να επουλωθεί αν αλλάξει και η ψυχολογία των ίδιων των ιδιοκτητών αλλά και των καταναλωτών οι οποίοι αν πηγαίνουν καλά τα πράγματα όσο περνάει ο καιρός θα ψωνίζουν όσα επιθυμούν και θα τονώσουν την αγορά η οποία χρειάζεται στήριξη.

Από εκεί και πέρα είναι και η καλοκαιρινή σεζόν που είναι ένα στοίχημα για τα μαγαζιά, αφού ευελπιστούν φέτος να έρθει περισσότερος κόσμος στο νησί μας και να μπουν ικανοποιητικά έσοδα στο ταμείο τους.