“ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ”

«Στο ρελαντί» η αγορά τις ημέρες του Πάσχα – Ελπίδες για το άνοιγμα του τουρισμού

  • Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021 - 06:27

«Στο ρελαντί» παρέμεινε η αγορά στο νησί μας τις ημέρες του Πάσχα, καθώς δεν «ζεστάθηκε» τόσο όσο περίμεναν αρχικά οι έμποροι. Οι καταναλωτές και φέτος προμηθεύτηκαν μόνο τα απαραίτητα, καθώς τα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία είναι σημαντικά και έχουν αφήσει τις πληγές τους στους συμπολίτες μας. Η εικόνα άλλαξε στα τέλη της Μ. Εβδομάδας που οι εργαζόμενοι διέθεσαν για τις απαραίτητες αγορές τους το δώρο του Πάσχα και αυτό κυρίως για να εφοδιαστούν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι και να αγοράσουν δώρα για τα παιδιά. Η διαφορά επομένως φάνηκε κυρίως στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα με είδη δώρων και παιχνίδια, όπως επίσης και στα καταστήματα παιδικών ρούχων και στα ζαχαροπλαστεία.

Μειωμένη η κίνηση στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης

Σε γενικές γραμμές, λόγω και της απουσίας επισκεπτών εκτός Ζακύνθου, η εικόνα στην αγορά ήταν ιδιαίτερα υποτονική. Η κίνηση στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης ήταν πολύ μειωμένη, καθώς δεν επιτράπηκαν τελικά οι μετακινήσεις εκτός Περιφερειακής Ενότητας, με τον εκπρόσωπο της «Levante Ferries», Γιάννη Πυλαρινό, να αναφέρει: «Δεν είχε διαφορά από τις άλλες μέρες. Και στην υποτιθέμενη έξοδο ήταν 20-25 Ι.Χ. στο κάθε δρομολόγιο. Ευελπιστούμε μετά τις 15 του Μάη που θα ανοίξει ο τουρισμός τα πράγματα να είναι καλύτερα. Να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και εμείς θα είμαστε εδώ. Περιμένουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα από εδώ και πέρα και ειδικά μετά τις 15 του Μάη».

Την πεποίθηση ότι θα βελτιωθούν οι συνθήκες γρήγορα, δηλαδή μόλις ανοίξει ο τουρισμός, εξέφρασαν και οι επιχειρηματίες του νησιού μας. Ήδη η ζημιά για τα μαγαζιά τους είναι μεγάλη, παρόλα αυτά θα προσπαθήσουν προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα να έχουν μεγαλύτερο κέρδος συγκριτικά με πέρυσι, που η σεζόν ολοκληρώθηκε γρήγορα.