“ΠΑΤΡΙΣ” ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Επιτέλους… γεμάτοι Απρίλιος-Μάιος για την Κρήτη

  • Τετάρτη, 20 Απριλίου, 2022 - 06:25

Υψηλές πληρότητες πάνω από 70% είχαν τα ξενοδοχεία που ήταν σε λειτουργία τις ημέρες του Πάσχα των Καθολικών – άνοιξε αρχικά περίπου το 30% των καταλυμάτων – και το ίδιο καλή αναμένεται η κίνηση την περίοδο του Πάσχα των ορθόδοξων.

Όσο περνούν οι μέρες περισσότερα ξενοδοχεία ανοίγουν και οι πτήσεις αυξάνονται καθημερινά, ενώ έχουν εκτοξευθεί στο 306% οι αναζητήσεις για κρατήσεις σε airbnb το τρίμηνο Ιούνιος- Ιούλιος – Αύγουστος στην Κρήτη.

Ο κ. Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, είπε στην “Π” ότι όσο περισσότερα ξενοδοχεία ανοίγουν, τόσο θα μοιράζεται η τουριστική πίτα. Μέχρι τέλος Απριλίου θα έχει ανοίξει το 40% των μονάδων, ενώ μετά τα μέσα Μαΐου θα βρίσκεται σε λειτουργία το σύνολο των ξενοδοχείων του νησιού.

“Πέρυσι και πρόπερσι τον Απρίλιο ήμασταν κλειστά λόγω πανδημίας, φέτος δεχόμαστε κόσμο για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια”, σημείωσε ο κ. Βλατάκης, ο οποίος εκτιμά ότι φέτος θα καταφέρουμε να έχουμε τις εισπράξεις του 80% του 2019, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα.

Άννα Κωνσταντουλάκη