Με επιτυχία στέφθηκε το συνέδριο “The Luxury Side of Greece”

Η Σαντορίνη επενδύει στον πολυτελή τουρισμό

Ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Συνέδριο Πολυτελούς Τουρισμού υπό τον τίτλο “The Luxury Side of Greece”, που πραγματοποιήθηκε στην Σαντορίνη στις 29 και 30 Απριλίου, αφιερωμένο στον τουρισμό πολυτελείας. Το διεθνούς εμβέλειας συνέδριο με τίτλο “The Luxury Side of Greece”, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Θήρας και την εταιρεία Update Entertainment. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της P.S.S.E.A.

Πολιτικοί, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί βρέθηκαν στην Σαντορίνη και τίμησαν το συνέδριο το οποίο έχει ως στόχο να αναδείξει την Ελλάδα ως ισχυρό προορισμό στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τουρισμό πολυτελείας, διεκδικώντας την δική της ξεχωριστή θέση ανάμεσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

"Με πολλή δουλειά και κόπο πετύχαμε τον στόχο μας"

  Ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αντώνης Σιγάλας, μιλώντας στην "Κοινή Γνώμη", δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη φετινή διοργάνωση, η οποία όπως όλα δείχνουν ήταν ο προπομπός ενός θεσμού που θα διεξάγεται ετησίως στο νησί, φέρνοντας τη Σαντορίνη στο προσκήνιο των εξελίξεων αναφορικά με τον τουρισμό αυτού του είδους.

"Ήταν ένα εγχείρημα το οποίο σκεφτήκαμε ενάμιση χρόνο πριν μαζί με την υφυπουργό Τουρισμού αρμόδια για θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στην Έλλη Σπυροπούλου για να βάλουμε τις βάσεις ώστε αυτό να γίνει στη Σαντορίνη, ένα νησί το οποίο ενδείκνυται για τέτοιους είδους συνέδρια επειδή προσφέρει υψηλές παροχές υπηρεσίας. Η χρονική συγκυρία ήταν πολύ καλή γιατί συνέπεσε με την έναρξη μίας τουριστικής σεζόν όπου η Ελλάδα είναι το επίκεντρο όλου του κόσμου και ειδικά η Σαντορίνη. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από την τουριστική κίνηση που υπάρχει αυτήν τη στιγμή αλλά και από τις κρατήσεις που έχουμε μέχρι και το τέλος του χρόνου" ανέφερε ο κ.Σιγάλας.

Ένα συνέδριο που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός

Μέσα από τις πολυποίκιλες θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν στο συνέδριο, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον πολυτελή τουρισμό και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις από εξειδικευμένους ανθρώπους της τουριστικής αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαντορίνης, το συνέδριο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, παρά το γεγονός ότι έπεσε πάνω σε προεκλογική περίοδο, παρουσιάζοντας θεματικούς άξονες του τουρισμού όπως είναι ο πολιτισμός, η γαστρονομία, το αμπέλι, το οινοποιείο, ο θαλάσσιος τουρισμός, οι υποδομές, η κρουαζιέρα κ.α. "Το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, η φιλοξενία των κατοίκων και η εμπειρία των επιχειρηματιών της Σαντορίνης, συνετέλεσαν στο να πετύχει αυτό το εγχείρημα. Θεωρώ ότι θέσαμε τις βάσεις, με υψηλούς προσκεκλημένους και πανεπιστημιακούς επιπέδου ομιλητές, για ένα συνέδριο που θα διεξάγεται κάθε χρόνο στη Σαντορίνη, με όλο και μεγαλύτερη επιτυχία. Η φετινή πιλοτική διοργάνωση άνοιξε το δρόμο, με τη Σαντορίνη να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις όλων και είμαι αισιόδοξος ότι του χρόνου θα μιλάμε για ένα μοναδικό διεθνές συνέδριο. Ήδη, όλοι μιλάνε για την επόμενη χρονιά για την οποία φιλοδοξούμε να είναι παρόντες άπαντες και να στηριχθεί από την ελίτ όλου του κόσμου, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο".

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν παρακολουθώντας τις εργασίες του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, η ευρωβουλετής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, η βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ Κατερίνα Μονογιού, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος κ.α.