Σκληρή απάντηση Ξενοκώστα με εξώδικο στην ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε. και τον Γ. Ρώτα

  • Τετάρτη, 30 Αυγούστου, 2023 - 20:54

Απάντηση στην ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε. και τον Γιάννη Ρώτα μετά την ανακοίνωσή τους για τη στάση της ONEX με φόντο την υπόθεση της μαρίνας Λαζαρέττων, δίνει ο πρόεδρος του Ομίλου, Πάνος Ξενοκώντας, αποστέλλοντας εξώδικο. 

Ο κ. Ξενοκώστας σε απόλυτο τόνο, καλεί την εταιρεία να δώσει απαντήσεις για τα όσα "συκοφαντικά" υποστηρίζει και επιφυλάσσεται για περαιτέρω νομική κάλυψή του. "Εντός των επόμενων 3 ημερών από την επίδοση της παρούσας να αποδείξετε το σύνολο όσων υποστηρίζετε περί της δήθεν επίρριψης εκ μέρους μου της αποτυχίας της επένδυσης στο Νεώριο σε τρίτα πρόσωπα", αναφέρει χαρακτηριστικά, λέγοντας τέλος πως, "αν η παραπάνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, θα προβώ στην άσκηση κάθε δικαιώματός μου ενώπιον αστικών και ποινικών Αρχών και Δικαστηρίων". 

Το εξώδικο της ONEX 

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

Εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωση

μετ’ επιφυλάξεως παντός νομίμου δικαιώματος

του Παναγιώτη Ξενοκώστα του Ταξιάρχη και της Αικατερίνης, κατοίκου Χαλανδρίου Αττικής, οδός Παλαιολόγου, αριθμός 87, με Α.Φ.Μ. 075267296, Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς

ΠΡΟΣ

1. την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και τον διακριτικό τίτλο «ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε.», που εδρεύει στην περιοχή Πύλου Ταλάντων Ερμούπολης Σύρου, ΤΚ 84100, με Α.Φ.Μ. 999393798 και αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 049356138000, νομίμως εκπροσωπουμένης,

2. την Μαριάννα Ρώτα του Ιωάννη, κατοίκου περιοχής Πύλου Ταλάντων Ερμούπολης Σύρου, ΤΚ 84100, εκ της ιδιότητάς της ως Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και τον διακριτικό τίτλο «ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε.», με Α.Φ.Μ. 999393798 και αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 049356138000 και

3. τον Ιωάννη Ρώτα του Αριστείδη, κατοίκου περιοχής Πύλου Ταλάντων Ερμούπολης Σύρου, ΤΚ 84100, εκ της ιδιότητάς του ως νομίμου εκπροσώπου δυνάμει της με αριθμό πρωτοκόλλου 1529981/22.03.2019 ανακοίνωσης του Γ.Ε.ΜΗ. καταχώρισης του από 19.03.2019 Πρακτικού ΔΣ της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και τον διακριτικό τίτλο «ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε.», με Α.Φ.Μ. 999393798 και αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 049356138000

Χαλάνδρι, 30.08.2023

  1. Με την παρούσα αναφέρομαι στην από 29.08.2023 ανακοίνωση της εταιρείας σας, η οποία δημοσιεύθηκε σε πληθώρα συριανών ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως στον ιστότοπο cyclades24.gr και τιτλοφορείται «Άνθρακας ο θησαυρός, περί ιδιωτικών συμφερόντων γύρω από τη μαρίνα». Όπως χαρακτηριστικά σημειώνετε στην εν λόγω ανακοίνωσή σας, αφορμή αυτής αποτελεί η συνέντευξή μου, η οποία εδόθη στις 27.08.2023 σε δημοσιογράφους της Σύρου, καθώς και η από 27.08.2023 ανοιχτή επιστολή της εταιρείας ONEX NEORION SHIPYARDS A.E. προς τον Δήμαρχο Σύρου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Υπουργούς της Κυβέρνησης, βουλευτές του νομού Κυκλάδων ΝΔ, στελέχη της αμερικανικής Πρεσβείας και συνδικαλιστικά όργανα.

 

  1. Αντικείμενο της ως άνω επιστολής ήταν η δημοπράτηση της μαρίνας Λαζαρέττων Σύρου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, οι προβληματισμοί της εταιρείας μου για την λειτουργία της, καθώς και οι συνέπειες που θα δημιουργούνταν από τη δημοπράτηση της μαρίνας για το Ναυπηγείο Σύρου.

 

  1. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσής σας, ήδη από την αρχή του, είναι προκλητικά ψευδές και στρεβλώνει εξόφθαλμα όσα εξέθεσε η εταιρεία μας στην ως άνω επιστολή της.

  1. Ειδικότερα, στη 2η παράγραφο της ανακοίνωσής σας έχετε απομονώσει και μάλιστα τοποθετήσει εντός εισαγωγικών χωρίο της επιστολής μας που βρίσκεται στην υπ’ αριθμόν 6 παράγραφο (της επιστολής μας), με τρόπο καταφανώς παραπλανητικό που αλλοιώνει εντελώς τα λεγόμενά μας και οδηγεί σε εκ διαμέτρου αντίθετο νόημα από το πραγματικά λεχθέν. Συγκεκριμένα, αναφέρετε:

«Σύμφωνα με την ως άνω επιστολή, πίσω από την προσπάθεια αξιοποίησης της μαρίνας, ‘’βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα που στοχεύουν στην αξιοποίηση ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της Ερμούπολης Σύρου.»

[η έμφαση επί των χαρακτήρων προστέθηκε]

  1. Υποστηρίζετε, δηλαδή, ότι στην επιστολή μας ισχυριζόμαστε ότι «βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα που στοχεύουν στην αξιοποίηση ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της Ερμούπολης Σύρου» , ενώ το αληθινό χωρίο της επιστολής μας έχει κατά λέξει ως εξής:

«6. Σας δηλώνουμε επίσης ότι δεν θέλουμε να πιστέψουμε και να υιοθετήσουμε διάφορες φήμες που κυκλοφορούν στη τοπική κοινωνία του νησιού, ότι πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα που στοχεύουν στην αξιοποίηση ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της Ερμούπολης Σύρου.»

[η έμφαση και η υπογράμμιση επί των χαρακτήρων προστέθηκε]

  1. Με την ως άνω πράξη σας, η οποία παραποιεί ευθέως και με τρόπο στρεψόδικο και προκλητικό το αν μη τι άλλο σαφέστατο περιεχόμενο της επιστολής μας, καθώς εμείς ισχυριστήκαμε ότι δεν θέλουμε να πιστέψουμε τις διάφορες φήμες που κυκλοφορούν ότι πίσω από την απόφαση δημοπράτησης της συγκεκριμένης μαρίνας βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα, ενώ με την επιστολή της εταιρείας σας αναφέρετε ότι εμείς ξεκάθαρα αναφέρουμε ότι βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση.

  1. Με άλλα λόγια, ξεκινάτε την πρόταση από το ρήμα «βρίσκονται» και την τελειώνετε στο σημείο που τελειώνει η παράγραφος έχοντας σκοπίμως αποκρύψει τα αναφερθέντα από εμάς στο ξεκίνημα της παραγράφου, τα οποία φυσικά διαφοροποιούν πλήρως το νόημα και την ουσία των λεγομένων μας.

  1. Συμπερασματικά, καταφεύγετε σε κατάπτυστες, προπαγανδιστικού τύπου πρακτικές που θυμίζουν τις αντίστοιχες πρακτικές του Γκαίμπελς.

  1. Συγχρόνως, παρατηρώ μία συστηματική και συνεχώς αυξανόμενη ενασχόληση των μελών της οικογένειας Ρώτα με το συγκεκριμένο ζήτημα που μού προξενεί τουλάχιστον εύλογες απορίες και ερωτηματικά.

  1. Στην αρχή ξεκινήσαμε με την απόφαση της νύφης σας κ. Κανδιούς Μαραγκού, η οποία υπό την ιδιότητά της ως Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου έφερε προς συζήτηση στη συνεδρίαση της 28ης.08.2023 του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου την δημοπράτηση της μαρίνας Λαζαρέττων Σύρου.

  1. Αφού ακολούθησε η από 27.08.2023 επιστολή της εταιρείας ONEX NEORION SHIPYARDS A.E. προς τον Δήμαρχο Σύρου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εν συνεχεία ο Άρης Ρώτας σύζυγος της Κανδιούς Μαραγκού και γιος σας με προσκάλεσε σε δημόσιο διάλογο για το θέμα της ως άνω αναφερόμενης μαρίνας.

  2. Εγώ, φυσικά, αρνήθηκα θεωρώντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξει δημόσιος διάλογος ανάμεσα σε έναν πολιτικό και επιχειρηματία, καθότι υπάρχουν διαφορετικές θεσμικές ιδιότητες.

  1. Ενώ, λοιπόν, θεωρούσα ότι κάπου εκεί τελειώνει η ενασχόλησή μου με την οικογένεια Ρώτα, ακολουθεί η δική σας ανακοίνωση μέσω της εταιρείας «ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε.», ακολουθεί δηλαδή 3η ενέργεια από τρίτο μέλος της οικογένειας Ρώτα για το ίδιο θέμα. Τελικώς, αναρωτιέμαι μήπως η στάση της οικογένειας Ρώτα αποδεικνύει του λόγου το αληθές περί της ύπαρξης συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων, καθώς χωρίς να προκληθείτε από πουθενά και κανέναν γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία τα οποία βρίσκονται πλησίον της συγκεκριμένης μαρίνας; Μήπως τελικά η οικογένεια Ρώτα εν αγνοία της παραδέχεται την πραγματικότητα; Μήπως τελικά απρόκλητα και άνευ οχλήσεως «παραδίνεστε» οικογενειακά ομολογώντας την αλήθεια;

  2. Εγώ πραγματικά, δεν είχα καμία πρόθεση να αναφερθώ στα οικογενειακά σας ακίνητα, ούτε φυσικά να εμπλέξω την εταιρεία «ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε.» στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το πώς καταφέρατε να εμπλακείτε όλοι σας.. αυτό αποτελεί πραγματικά δική σας επιτυχία!

  3. Πέραν των ως άνω αναφερομένων, όμως, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα το οποίο είναι πολύ βασικό για εμένα και το ιστορικό Ναυπηγείο της Σύρου. Αναφέρετε στην ως άνω ανακοίνωσή σας ότι έχω αντιληφθεί «λίγο καθυστερημένα ότι το Ναυπηγείο με το συγκεκριμένο παραγωγικό μοντέλο έχει πάψει να είναι βιώσιμο από το 2005» και προσπαθώ να επιρρίψω τις δικές μου επενδυτικές αστοχίες σε τρίτους. Αναρωτιέστε, επίσης, μήπως τελικά επιδιώκω τη διάλυση του Ναυπηγείου Σύρου και ισχυρίζεστε ότι προσπαθώ να ρίξω την ευθύνη σε επιχειρήσεις και άτομα τα οποία ούτε κατά διάνοια έχουν σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. 

  4. Επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος, θα σας αναφέρω ότι η επαναλειτουργία του Ναυπηγείου Σύρου έχει αποτελέσει πρότυπο για τη λειτουργία της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, αποκαλείται από όλους ως το «θαύμα» της Σύρου και αποτέλεσε τον πυλώνα πάνω στον οποίο βασίστηκε η επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά και των Ναυπηγείων Ελευσίνας τα οποία θα λειτουργήσουν ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο των Ναυπηγείων Σύρου. 

  5. Επειδή τα ως άνω αναφερόμενα από εσάς είναι ψευδή, συκοφαντικά και δημιουργούν επικίνδυνες συνέπειες για τη λειτουργία των Ναυπηγείων Σύρου θα σας δώσω 3 ημέρες προθεσμία για να μού προσκομίσετε στοιχεία και αποδείξεις από τα οποία αποδεικνύεται ότι το μοντέλο της Σύρου είναι αποτυχημένο και εξαιτίας αυτού ψάχνω να βρω τρόπο να το κλείσω ρίχνοντας τις ευθύνες σε τρίτους.

  1. Αν δεν το πράξετε τότε θα αναγκαστώ να καταφύγω ενώπιον των αρμόδιων αστικών και ποινικών δικαστηρίων για τα όσα ψευδή, συκοφαντικά και επικίνδυνα αναφέρετε για εμένα και το Ναυπηγείο Σύρου, καθώς δεν δέχομαι με κανέναν τρόπο και από κανένα να πλήττεται η φήμη και η αξιοπιστία μου ως ανθρώπου και ως επιχειρηματία, ο οποίος επί χρόνια δίνω έναν τιτάνιο αγώνα προκειμένου όχι μόνο να σώσω τα Ναυπηγεία Σύρου, αλλά και να δώσω ένα έναυσμα για την αναγέννηση και την αναδημιουργία της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, καθώς και τη ελληνικής οικονομίας.

  1. Ρωτήστε παράγοντες του συριανού λαού, ελεύθερους επαγγελματίες, εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης, του τουρισμού, στον ευρύτερο χώρου του εμπορίου, στο χώρο του αθλητισμού για το αν η επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σύρου έσωσε την οικονομία του νησιού και τι πραγματικά προσέφερε στα χρόνια της πανδημίας, όταν ήταν η μοναδική επιχείρηση σε ολόκληρο το νησί η οποία κρατούσε αναμμένο το φως της ζωής και της ελπίδας.

  1. Επειδή η ανακοίνωση της εταιρείας σας είναι προκλητικά στρεψόδικη και επαίσχυντα στρεβλωτική των γραφομένων μας,

  2. Επειδή οι ισχυρισμοί σας τόσο στο πρόσωπό μου, όσο και στην ONEX NEORION SHIPYARDS Α.Ε. είναι ψευδείς, παραπλανητικοί, συκοφαντικοί και πλήττουν βάναυσα την τιμή, την υπόληψή μου, καθώς και την προσωπικότητά μου ως ανθρώπου και επιχειρηματία,

  1. Επειδή διαχρονικά έχουμε αποδείξει εμπράκτως ότι είμαστε υπέρ της ανάπτυξης του νησιού της Σύρου και της γενικότερης ευημερίας του τόπου και των κατοίκων της μέσω της επαναλειτουργίας των Ναυπηγείων Σύρου,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ

έντονα για τις ανωτέρω παράνομες και αθέμιτες πράξεις σας,

ΣΑΣ ΚΑΛΩ

  • εντός των επόμενων 3 ημερών από την επίδοση της παρούσας να αποδείξετε το σύνολο όσων υποστηρίζετε περί της δήθεν επίρριψης εκ μέρους μου της αποτυχίας της επένδυσης στο Νεώριο σε τρίτα πρόσωπα

ΚΑΙ

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ

  • ότι αν η παραπάνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, θα προβώ στην άσκηση κάθε δικαιώματός μου ενώπιον αστικών και ποινικών Αρχών και Δικαστηρίων, καθώς και

  • ότι διατηρώ ακέραιο το δικαίωμά μου να ζητήσω αποκατάσταση κάθε ζημιάς που θα υποστούμε τόσο εγώ, όσο και η εταιρεία ONEX NEORION SHIPYARDS Α.Ε. και την παραδειγματική τιμωρία σας.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μoυ, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες, αντιγράφοντας ταυτόχρονα το περιεχόμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.