Το καλοκαίρι υποδέχτηκαν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Σύρου

"Γελάστε! Είναι μεταδοτικό!!!"

Με χορό, τραγούδι και ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης, διδακτικό προσωπικό και μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Σύρου αποχαιρέτισαν μία ακόμη σχολική χρονιά, γεμάτη γνώσεις και εμπειρίες.

Μικρά και μεγάλα παιδιά, δυο ημέρες πριν αρμενίσουν στο ήρεμο πέλαγος των διακοπών και της ξεκούρασης, για να συνεχίσουν τη νέα σχολική χρονιά με περισσότερη δύναμη και κουράγιο το “ταξίδι” τους στα άγνωστα πελάγη της μόρφωσης και της παιδείας, καλωσόρισαν το καλοκαίρι με ανεβασμένη διάθεση και διάπλατο χαμόγελο.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές “κούνησαν μαντήλι” σε μία ακόμη ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική χρονιά, η οποία έφτασε στο τέλος της. Μια χρονιά με πολλές δυσκολίες, αλλά και αρκετές όμορφες στιγμές, χαραγμένες στη μνήμη των παιδιών, τα οποία μετά από εννιά μήνες δουλειάς, διαβάσματος και θυσιών, ετοιμάζονται να δοθούν ολοκληρωτικά στη χαρά, την απόλαυση και το παιχνίδι.

1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

“Τα παιδιά είναι το πιο ελπιδοφόρο και ευαίσθητο κομμάτι των κοινωνιών μας” δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, Σπύρος Βλαχόπουλος. “Οι ηλικίες τους είναι οι πιο όμορφες, τα μυαλά τους δημιουργικά. Τα προσέχουμε για να αξιοποιηθούν με το καλύτερο τρόπο. Η πρόοδος τους είναι υπόσχεση ευημερίας των κοινωνιών. Αυτά τα χρόνια στα θρανία είναι τα ωραιότερα και τα πιο σημαντικά. Δημιουργούν το μέλλον τους και είναι σημαντικό να μην αντιμετωπίζουν το σχολείο σαν δοκιμασία, αλλά σαν μία ευκαιρία να προμηθευτούν με αξίες, αρχές και αληθινά οράματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως υπογράμμισε, μαζί με τις γνώσεις στα μαθηματικά και τις άλλες επιστήμες, τα παιδιά καλούνται να ψηλαφίσουν λίγο τον κόσμο του Θεού. “Αληθινή μόρφωση, σημαίνει αγάπη σε αληθινές αξίες. Μορφωμένος δεν είναι αυτός που έχει γεμίσει το μυαλό του με ανούσιες λεπτομέρειες αλλά αυτός που γεμίζει τη καρδιά του με πίστη αγάπη απλότητα αρετές και βιώματα που παραμένουν, πρόσθεσε. Ολοκληρώνοντας, έδωσε το δικό του μήνυμα, σημειώνοντας: “ βοηθήστε τους μαθητές να γίνουν πρώτα άνθρωποι. Η ανάγνωση, η γραφή και τα μαθηματικά είναι σημαντικά μόνο όταν εξυπηρετούν στο να γίνονται τα παιδιά μας πιο ανθρώπινα. Είναι ανάγκη να καλλιεργήσουμε ευαίσθητους και σωστούς ανθρώπους και να περισώσουμε την ποιότητα της ζωής μας”.

4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Κυρίαρχη ήταν η συγκίνηση και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, όπου η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αποχαιρέτισαν τους μαθητές της ΣΤ' Τάξης, οι οποίοι ανοίγουν “πανιά” για νέους εκπαιδευτικούς ορίζοντες. Στη συνέχεια, η διευθύντρια του σχολείου ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, ο οποίος ευχήθηκε στους μαθητές να χαρούν το ταξίδι των διακοπών, να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους με δημιουργικές δραστηριότητες, να διαβάσουν βιβλία, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να ανακαλύψουν την ομορφιά της φύσης, για να επιστρέψουν πιο δυνατοί και έτοιμοι για νέες εκπαιδευτικές “περιπέτειες”.

5ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα και στη γιορτή του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Όπως δήλωσε ο διευθυντής, Χρήστος Καφτηράνης “από τη μία λυπούμαστε γιατί χάνουμε τους μαθητές μας, την παρέα μας και από την άλλη, αισθανόμαστε ικανοποίηση, επειδή η χρονιά κύλισε καλά και δημιουργικά. Τα παιδιά θα ξεκουραστούν από μια χρονιά κοπιαστική. Εγώ λόγω της διπλής ιδιότητας, μου ως διευθυντής του σχολείου και ως Αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, συνεχίζω τη δουλειά και την προετοιμασία για να ξεκινήσουμε και να λειτουργήσουμε του χρόνου ακόμα καλύτερα”.

2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης – Ειδικό Νηπιαγωγείο

Μια μεγάλη “αγκαλιά” έγιναν οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, οι οποίοι παρουσίασαν εχθές στο προαύλιο του ΣΤ' Δημοτικού Σχολείου, όπου συστεγάζονται, την θεατρική παράσταση “Ο εγωιστής γίγαντας”. Με τα μηνύματα της φιλίας, της αγάπης, αλλά και της αποδοχής της διαφορετικότητας, τα παιδιά έκλεισαν το “μάτι” στο κοινό και τραγούδησαν με ένα στόμα, μια φωνή το τραγούδι της Unisef, “Μια νέα αρχή, όλοι μαζί”. Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι χόρεψαν στους ρυθμούς των τραγουδιών που συνόδεψαν την εκδήλωση και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Ετικέτες: