“Το μαύρο βότσαλο” από το Δημοτικό Σχολείο Πύργου – Μεγαλοχωρίου

Στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με τίτλο “Ένας πλανήτης... μια ευκαιρία” συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες της Δ', Ε' και Στ' του δημοτικού σχολείου Πύργου – Μεγαλοχωρίου, παρουσιάζοντας μία ταινία με θέμα τη διαφορετικότητα.

“Το μαύρο βότσαλο” είναι μια ταινία εμπνευσμένη από τους φόβους και τις αγωνίες των καινούριων μαθητών του δημοτικού σχολείου Πύργου – Μεγαλοχωρίου, που γρήγορα αποδεικνύονται αβάσιμες.

Στο ρόλο του μαθητή εμφανίζεται ο Κρίστα Εμμανουήλ, στο ρόλο της μητέρας η εκπαιδευτικός Ανάργυρη Πιτσισκάλη και στο ρόλο του διευθυντή, ο εκπαιδευτικός – διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πύργου – Μεγαλοχωρίου, Ζώρζος Ευάγγελος.
Παίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξης, ενώ υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ήταν ο Γεώργιος Μπουτοβίνας και ο Φίλιππος Τζόρτζογλου.

Ο 5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους με τίτλο «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία» συνδιοργανώθηκε από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και τη ΝΕΡΙΤ.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να δημιουργήσουν, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Επίσης καλλιέργησαν την κριτική τους ικανότητα, μελέτησαν, ερεύνησαν και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον τους.

Υπενθυμίζεται ότι το 3ο Βραβείο στην κατηγορία Πρωτότυπη Μουσική, με τίτλο “…και μετά θα πάει στα εγγόνια μας” απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας.

Ετικέτες: