Δελτίο Τύπου του Επάρχου Μήλου

Διαμαρτυρια για τη κατάργηση

του τμήματος Ηλεκτρολογίας στο ΕΠΑΛ Σίφνου
  • Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 10 Νοε. 2016 - 7:51

Επιστολή προς την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης ν. Αιγαίου, απέστειλε ο Έπαρχος Μήλου, κ. Νίκος Βενάκης, με την οποία διαμαρτύρεται για την κατάργηση του τμήματος ηλεκτροολογίας στο ΕΠΑΛ Σίφνου.

Η επιστοή αναφέρει τα εξής:

Με το παρόν έγγραφο, θα ήθελα ως Έπαρχος της Π.Ε.Μήλου (ν.Κίμωλος, ν.Μήλος, ν.Σίφνος, ν.Σέριφος) να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου και αντίθεσή μου στην κατάργηση του τμήματος ηλεκτρολογίας του ΕΠΑΛ Σίφνου.

Πρόσφατα, ενημερώθηκα  από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του ΕΠΑΛ Σίφνου ότι πρόκειται να καταργηθεί ο τομέας ηλεκτρολογίας λόγω της ύπαρξης ενός μόνο μαθητή, ενώ και στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχαν τμήματα με ένα μόνο μαθητή που λειτούργησαν κανονικά.

Σας υπενθυμίζω ότι η ύπαρξη και λειτουργία ολιγομελών τμημάτων εξυπηρετεί λόγους ανωτέρας βίας, όπως τη δύσκολη πρόσβαση των μαθητών σε άλλα σχολεία. Και όταν αναφερόμαστε σε νησιά, μιλάμε ΟΧΙ για δυσκολία πρόσβασης σε άλλα σχολεία ΑΛΛΑ για ΑΔΥΝΑΜΙΑ πρόσβασης, αφού πρέπει η οικογένεια του μαθητή να μετακομίσει σε άλλο νησί ή άλλη πόλη προκειμένου να συνεχίσει ο μαθητής την εκπαίδευσή του.

Θεωρώ ότι η Πολιτεία οφείλει να διατηρήσει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και να  εφαρμόσει στο κομμάτι της εκπαίδευσης την πολιτική για τη νησιωτικότητα.

Ειδικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, που υπάρχουν και οι αντίστοιχοι καθηγητές και δε θα υπάρξει κάποια επιπλέον δαπάνη για το Δημόσιο.

 

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ Π.Ε ΜΗΛΟΥ

ΒΕΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ετικέτες: