Δράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης για την αναβάθμιση του σχολείου

«Οι Σύλλογοι μπορούν να κάνουν το αδύνατο δυνατό»

Χριστουγεννιάτικο «παζαράκι» διοργανώνει στην Πλατεία Μιαούλη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανακατασκευή της παλαιάς παιδικής χαράς σε αυλή του κτιρίου, όπου στεγάζεται το σχολείο.

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Ο Σύλλογος, όπως και πέρυσι, έχει προγραμματίσει παράλληλες δραστηριότητες, που απευθύνονται στα παιδιά. Η πρώτη ημέρα περιλαμβάνει παραδοσιακά παιχνίδια και χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου και η δεύτερη, face painting.

Η φετινή δράση θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων που θα εκτίθενται σε έναν δεύτερο πάγκο θα διατεθούν στα Γηροκομεία του Αγίου Παντελεήμονα και του Αγίου Ιωάννη στα Τάλαντα.

«Εφόσον εμείς παίρνουμε, θεωρούμε σωστό να δώσουμε και πίσω, για να βοηθήσουμε κάποιους συνανθρώπους μας», δηλώνουν στην «Κοινή Γνώμη» μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, καλώντας τον κόσμο της Σύρου να στηρίξει τη δράση του Νηπιαγωγείου και τον παράλληλο σκοπό της.

«Θέλουμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας»

Το χριστουγεννιάτικο «παζαράκι» αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου, στην κεφαλή του οποίου βρίσκεται από πέρυσι μία δημιουργική και δεμένη ομάδα. «Μέσα από το έργο μας, θέλουμε να δείξουμε ότι οι σύλλογοι μπορούν να κάνουν το αδύνατο δυνατό», υπογραμμίζει η πρόεδρος Μαργαρίτα Αγγελοπούλου.

Με τα χρήματα που συγκέντρωσαν από μικρές δράσεις, οι γονείς κατάφεραν να εφοδιάσουν τη βιβλιοθήκη του Νηπιαγωγείου, αλλά και να αγοράσουν καινούρια παιχνίδια. Το καλοκαίρι πήραν πινέλα, βούρτσες, μπογιές, σήκωσαν μανίκια και έβαψαν εθελοντικά το σχολείο για να παραδοθεί όμορφο στα παιδιά για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Οι γονείς ανέβαλαν επίσης τη συντήρηση των επίπλων, καθώς ήταν ανέφικτη η αντικατάστασή τους με νέο εξοπλισμό. Πολύτιμη ήταν η δωρεά κλιματιστικού από τον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βακόνδιο, στην πραγματοποίηση της οποίας συνέβαλε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης. Από την πλευρά του, ο Σύλλογος αγόρασε με δικά του χρήματα ένα δεύτερο κλιματιστικό. Τα δύο μηχανήματα θα τοποθετηθούν και θα λειτουργήσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Μόλις ολοκληρωθεί το διήμερο παζάρι στην πλατεία Μιαούλη, ο Σύλλογος, πάλι σε συνεργασία με τον Δήμο θα μεριμνήσει για την ανακατασκευή μίας παιδικής χαράς στο χώρο του σχολείου, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αχρηστία, λόγω σοβαρών φθορών και επικινδυνότητας. «Τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε να παίξουν. Είναι κρίμα να υπάρχει ήδη μια εγκατάσταση και να μην χρησιμοποιείται», σημειώνει η κ. Αγγελοπούλου. Όραμα του Διοικητικού Συμβουλίου είναι μια παιδική χαρά που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές και θα αποτελεί έναν ασφαλή χώρο για τα παιδιά. Το προσεχές έργο θα υλοποιηθεί με χρήματα ιδιωτών, χορηγών, τη βοήθεια του Δήμου και με προσωπική εργασία των γονέων.

«Για να γίνουν όλα αυτά,  θα πρέπει να υπάρχει από μέρους μας η ανάλογη οικονομική δυνατότητα. Ως εκ τούτου, προσπαθούμε να διοργανώνουμε κάποιες δράσεις, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν αυτά τα ποσά», εξηγούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

«Τα μέλη μας νοιάζονται για το κοινό καλό»

Προσθέτουν δε ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου είναι η ύπαρξη ενός ισχυρού πυρήνα, που θα κινητοποιεί, θα έχει όραμα και θα παροτρύνει όλους τους γονείς να φτιάξουν μαζί ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά τους. «Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί έχουμε πολύ ωραία ομάδα και πέρυσι και φέτος. Ανθρώπους που νοιάζονται για το κοινό καλό και έχουν τον εθελοντισμό στο αίμα τους». Μέσα από τη δράση τους, τα μέλη του συμβουλίου επιθυμούν να προτρέψουν όλους τους γονείς, να είναι κοντά στα παιδιά, αλλά και τους συλλόγους, προσφέροντας το χρόνο και τη βοήθειά τους. «Μόνο έτσι μπορούν να λειτουργήσουν τα πράγματα, καθώς το σχολείο από μόνο του έχει ορισμένες δυνατότητες. Από κει και πέρα ερχόμαστε εμείς. Τα παιδιά μένουν πολλές ώρες εκεί. Είναι το δεύτερο σπίτι τους. Όπως δεν θα αφήναμε ένα παιδί στο σπίτι μας να σκάει από τη ζέστη ή να κρυώνει, έτσι δεν θέλουμε να συμβαίνει αυτό στο σχολείο. Όσο περνάει από το χέρι μας θα είμαστε εκεί και θα βοηθάμε, για να συνδιαμορφώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον τόσο για τα παιδιά όσο και για τις νηπιαγωγούς, για να μπορούν κι εκείνες να λειτουργήσουν έτσι όπως θέλουν», καταλήγουν τα μέλη.