Εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση του νέου διδακτηρίου της Βάρης από τους δραστήριους γονείς του σχολείου

Χαρούμενη ατμόσφαιρα που ευνοεί τη μάθηση

  • Παρασκευή, 19 Μαρτίου, 2021 - 06:14

Πολύτιμη είναι η συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βάρης – Μάννα στη διακόσμηση του νέου διδακτηρίου που άνοιξε τις πόρτες του στην αρχή του νέου σχολικού έτους.

Αν και οι στιγμές που ζούμε παγκοσμίως δεν είναι οι ιδανικές και δεν δίνουν στους μαθητές τη δυνατότητα να χαρούν όπως θα ήθελαν το καινούριο τους σχολείο, αλλά ούτε και στους γονείς να το δουν εσωτερικά, τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να εμπλουτίσουν το κτίριο. Από την μία με περισσότερο χρώμα, χαρούμενη διάθεση, παιδικότητα και από την άλλη με ασφάλεια και βοήθεια στη γνώση.

Σκοπός των αισθητικών παρεμβάσεων που έγιναν τόσο στον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό χώρο του διδακτηρίου ήταν να δημιουργήσουν μία θετικότητα ατμόσφαιρα που ευνοεί τη μάθηση και να καταστήσουν το σχολείο ένα φιλόξενο και ευχάριστο περιβάλλον για τους μαθητές.

Στο πλαίσιο αυτό, φτιάχτηκαν επιδαπέδια παιχνίδια στο προαύλιο, αγοράστηκαν και βάφτηκαν ξύλα, τα οποία προσαρμόστηκαν πάνω σε παλιά παγκάκια για να κάθονται οι μαθητές στα διαλείμματα, δημιουργήθηκαν ζωγραφικά έργα και τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα στους εσωτερικούς χώρους που προσδίδουν μια χαρούμενη νότα. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με πόρους του Συλλόγου και προσωπική εργασία των μελών του.

«Λόγω της πανδημίας, δυστυχώς δεν έχουμε τελειώσει ακόμα τις παρεμβάσεις μας. Οι μέχρι σήμερα εργασίες έγιναν από μία κλειστή ομάδα και συγκεκριμένα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς δεν μπορούσε να απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση για εθελοντική εργασία. Ευελπιστούμε να μπορέσουμε σύντομα να συνεχίσουμε για να ομορφύνουμε ακόμη περισσότερο το νέο μας σχολείο», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γεώργιος Ταστσίδης, επισημαίνοντας πως η προσπάθεια των γονέων έχει αγκαλιαστεί και υποστηριχτεί τόσο από τη Διευθύντρια όσο και από το σύνολο των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου.