60% η αποχή των εκπαιδευτικών στις Κυκλάδες από την ηλεκτρονική ψηφοφορία

  • Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, 2022 - 20:16

Ακόμα μεγαλύτερα τα ποσοστά αποχής πανελλαδικά!

Μεγάλη νίκη των δυνάμεων του αγώνα και συντριπτική ήττα Κεραμέως οι ηλεκτρονικές εκλογές- φαρσοκωμωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς στις Κυκλάδες που συντάχθηκαν, στην πλειοψηφία τους, με την απόφαση της Α΄ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, σχετικά με την αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές. Ακόμη κι όταν το επιτελείο της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ έβγαζε ψεύτικα στοιχεία [για τις δήθεν 45 ΕΛΜΕ που τάσσονταν υπέρ της ψηφοφορίας, χωρίς καν αυτές να αναφέρονται ονομαστικά!]. Ακόμη κι όταν παρενέβαιναν στη διαβλητή και αδιαφανή αυτή «εκλογική διαδικασία», έπαιρναν μόνοι τους παρατάσεις και έστελναν μηνύματα μέσω της «Ζeus elections», μετά και τις 5:00 το απόγευμα που τέλειωνε η φάρσα, καλώντας μας για 4η ή 5η φορά να «ψηφίσουμε».

Όλη αυτή η προσπάθεια και η αντίσταση ήταν ένα σοβαρό βήμα απέναντι στη φαρσοκωμωδία των διαβλητών – διάτρητων – εξευτελιστικών για τον κλάδο- ηλεκτρονικών εκλογών, απέναντι στον αυταρχισμό της Υπουργού Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς, απέναντι σε όλες τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που συνεχίζουν να εφαρμόζονται. Κάθε αντιεκπαιδευτική και αντικοινωνική πολιτική θα μας βρίσκει μαζικά απέναντί της .

Επίσης τα πολύ μεγάλα ποσοστά αποχής από τις εκλογές μία ακόμα απάντηση και ένα χτύπημα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από τις κομματικές και συνδικαλιστικές επιλογές των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις επιλογές του Υπουργείου Παιδείας.

Εξάλλου όλη αυτή η διαδικασία είναι πλήρως απονομιμοποιημένη, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και πρέπει να ακυρωθεί. Κανείς δεν πρέπει να αναλάβει θέση αιρετού. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του άρθρου 22 του νόμου 4728/20 και της εφαρμοστικής Υ.Α. (Φ.350/52/139940), όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία, και την επανάληψη των εκλογών αποκλειστικά με δια ζώσης διαδικασία και έλεγχο των σωματείων.

 Πρέπει αμέσως να προκηρυχθούν γενικές συνελεύσεις και ΓΣ Προέδρων [12/11], τόσο για την αποκατάσταση της συνδικαλιστικής νομιμότητας [σε μια ιστορική Ομοσπονδία με μεγάλους αγώνες στην πλάτη της την οποία τείνουν να μετατρέψουν σε δευτεροκλασάτο φερέφωνο της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής], όσο και για την χάραξη της πάλης μας ενάντια στις πολιτικές διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

· Συμμετέχουμε μαζικά στην πανεργατική απεργία της 9ης Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για να μπει τέλος στην ακρίβεια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.