ΕΠΑΛ Σύρου: Πρόσκληση για το πρόγραμμα μαθητείας της περιόδου 2023-2024

  • Τρίτη, 29 Αυγούστου, 2023 - 12:30

Το ΕΠΑ.Λ Σύρου προσκαλεί τους απόφοιτους των ειδικοτήτων (για τις οποίες έχουν προσφερθεί έως τώρα θέσεις από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ):

  1. Βοηθός Νοσηλευτή

  2. Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων

  3. Τεχνικός Οχημάτων

  4. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

  5. Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων

  6. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

  7. Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής

 

που επιθυμούν να φοιτήσουν στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας για το έτος 2023–24 (Η’ Φάση), να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, επικοινωνώντας με το ΕΠΑ.Λ Σύρου (τηλ.2281087835) μέσω email στο epalsyros@gmail.com γνωστοποιώντας το αίτημά τους μαζί με τα στοιχεία τους : ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, email, έτος αποφοίτησης/απόκτησης Πτυχίου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν οι υποψήφιοι/υποψήφιες για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ 2023-2024:

  • Πτυχίο ΕΠΑΛ

  • Απολυτήριο

  • Ταυτότητα

  • Βεβαίωση ΑΜΚΑ (από ΚΕΠ ή από το διαδίκτυο)

  • Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ (από την Εφορία ή από το διαδίκτυο)

  • Βεβαίωση απογραφής (εξάγεται από το e-efka)

  • Βεβαίωση Δεσμευμένης Θέσης από τον εργοδότη (εξάγεται από το Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης “Τάξης Μαθητείας”), προαιρετικό έγγραφο εφόσον οι υποψήφιοι/-φιες έχουν βρει οι ίδιοι/ίδιες εργοδότη.

Η ηλεκτρονική καταχώρηση για διάθεση θέσεων μαθητείας από φορείς του Δημοσίου έχει ολοκληρωθεί ενώ του Ιδιωτικού Τομέα έχει παραταθεί έως την Κυριακή 10/09/2023 και ώρα 23:59.

Το Μεταλυκειακό έτος –Τάξη μαθητείας συνδυάζει την εκπαίδευση στο σχολείο (1 ημ./εβδ.) με την κατάρτιση στον εργασιακό χώρο (4ημ./εβδ.), ρυθμίζεται από τη νομοθεσία και βασίζεται σε Σύμβαση Μαθητείας που υπογράφεται ανάμεσα στον μαθητευόμενο και τον εργοδότη και θεωρείται από τον Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Προβλέπεται αμοιβή (95% του νόμιμου κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη) και ασφάλιση. Τα εργαστηριακά μαθήματα μπορούν να ξεκινήσουν από 1η Οκτωβρίου, ενώ η περίοδος μάθησης στον εργασιακό χώρο είναι από 1η Οκτωβρίου έως την 31η Αυγούστου. Μετά την ολοκλήρωση της περιόδου μαθητείας, ακολουθεί το Πρόγραμμα Πιστοποίησης και εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ, που οδηγούν στην αναβάθμιση του πτυχίου σε επίπεδο 5 (αντίστοιχο των Δ.ΙΕΚ). Απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν στην κατοχή τους Απολυτήριο Λυκείου και Πτυχίο ΕΠΑ.Λ ή ισότιμο και δεν έχουν προηγούμενη συμμετοχή σε πρόγραμμα μαθητείας. Δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα μαθητείας.

Δείτε το σύντομο οδηγό για τους μαθητευομένους.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Συντονίστρια της Μαθητείας στην ΠΔΕ Νοτίου Αιγαίου (Κα Α. Σκυλάκου) στο τηλέφωνο 2281080617 και email: mathiteianapde@sch.gr και με το ΕΠΑ.Λ Σύρου στο τηλέφωνο 2281087835 και στο email : epalsyros@gmail.com. Επίσης μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες https://e-mathiteia.minedu.gov.gr και www.epalsyrou.gr

 

Ετικέτες: