1o Γυμνάσιο Σύρου: Λειτουργία Ομίλων Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

  • Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023 - 13:00

Το 1ο Γυμνάσιο Σύρου - Πειραματικό ανακοινώνει τη λειτουργία των ακόλουθων Ομίλων Δημιουργικότητας και Καινοτομίας κατά το σχολικό έτος 2023-24:

1. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ

2. ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

3. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

4. ΟΜΙΛΟΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ

5. 3D MODELING KAI ANIMATION

6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

7. ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

8. "ΓΙΑΤΡΕ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ", ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

9. ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Α' ΚΑΙ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Όπως ορίζεται στο άρθρο 12 του νόμου (ν.4692/2020) για τη λειτουργία των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων οι “Εκπαιδευτικοί Όμιλοι” αποτελούν έναν μεταξύ των πολλών σκοπών των ΠΕΙ.Σ. και θεσμοθετήθηκαν με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών/τριών τόσο των Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ., όσο και των άλλων δημόσιων σχολείων.

Η λειτουργία των Ομίλων θα ξεκινήσει περίπου στα μέσα Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί με το τέλος του διδακτικού έτους. Το ωράριο λειτουργίας των ομίλων είναι από 2 έως 4 διδακτικές ώρες, μία με δύο φορές την εβδομάδα και μετά το πέρας των μαθημάτων, ενώ κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθεί έως 2 Ομίλους. Η επιλογή των μαθητών είναι δυνατόν να γίνεται με δοκιμασίες ανίχνευσης δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων ανάμεσα στους μαθητές ή με άλλον τρόπο που ορίζουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί.

Στο πλαίσιο των Ομίλων, κάθε εκπαιδευόμενος/η αναλαμβάνει συγκεκριμένες υποχρεώσεις: παραδίδει εργασίες και εκπληρώνει οποιοδήποτε άλλο έργο του αναθέτει στη διάρκεια του έτους ο υπεύθυνος καθηγητής.

Με την ολοκλήρωση της επιτυχούς συμμετοχής του στον Όμιλο, και εφόσον δεν υπερβαίνει το όριο των επιτρεπόμενων απουσιών (8 ή 16 απουσίες ετησίως ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας του Ομίλου), λαμβάνει πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές του σχολείου, καθώς και των λοιπών σχολικών μονάδων της Σύρου μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 06/10/23 στην ιστοσελίδα του σχολείου http://1gym-syrou.kyk.sch.gr, επιλέγοντας τον σύνδεσμο "Όμιλοι Καινοτομίας" και έπειτα τον Όμιλο.