Παράταση για την υδροδότηση των άνυδρων νησιών

  • Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2013 - 06:00

Εγκρίθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η παράταση της σύμβασης με την εταιρία ΚΥΚΛΑΔΕΣ Ι Ν.Ε, η οποία έχει αναλάβει τη μεταφορά πόσιμου νερού στα άνυδρα νησιά των Νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Η προηγούμενη σύμβαση που είχε συναφθεί με την εταιρία λήγει αύριο και η παράταση κρίθηκε αναγκαία μετά την εμπλοκή που είχε σημειωθεί στον σχετικό διαγωνισμό που είχε διενεργηθεί στις 21 Μαρτίου, το αποτέλεσμα του οποίου ματαιώθηκε. Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η μεταφορά και παράδοση πόσιμου νερού σε δεξαμενές Δήμων των άνυδρων νησιών των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων για την περίοδο 1/5/2013 μέχρι 30/4/2014. Για τις Κυκλάδες ο διαγωνισμός αφορούσε τα νησιά Αμοργό, Κίμωλο, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσι και για τον Νομό Δωδεκανήσων τα νησιά Πάτμο, Λειψούς, Πανορμίτη, Χάλκη, Ρω και Μεγίστη.

Μετά τη ματαίωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού αποφασίστηκε η επανάληψή του με τροποποίηση των όρων της διακήρυξης και της προϋπολογισθείσας δαπάνης. Με δεδομένο όμως ότι η σύμβαση με την εταιρία έληγε και οι διαδικασίες επαναπροκήρυξης επαναληπτικού διαγωνισμού είναι χρονοβόρες, το Υπουργείο προχώρησε στην ανανέωση της σύμβασης με απ’ απευθείας ανάθεση στην εταιρία που ήδη εκτελεί τη μεταφορά βάσει της προηγούμενης σύμβασης, ειδάλλως τα μικρά άνυδρα νησιά κινδύνευαν να μείνουν χωρίς νερό.

Η σύμβαση παρατείνεται από 1η Ιουνίου και αφορά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2013 και μέχρι την ανάδειξη νέου αναδόχου μετά τη διαδικασία του επαναληπτικού διαγωνισμού. Η συνολική μεταφερόμενη εγγυημένη ποσότητα νερού για το διάστημα αυτό θα ανέλθει στα 172.000 κ.μ. σύμφωνα με τους όρους και τον ενδεικτικό πίνακα ποσοτήτων νερού ανά μήνα και νησί. Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη των ποσοτήτων νερού θα ανέλθει στο ποσό των 2.517.564 ευρώ και εντάσσεται στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών και έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης νησιών Αιγαίου».