Χωρίς γιατρό πάλι το Κέντρο Υγείας Κιμώλου

Αντίδραση από τη δημοτική αρχή

  • Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2014 - 06:10

Συνεχίζεται το πρόβλημα έλλειψης γιατρού στη Κίμωλο, με τον δήμαρχο να επαναλαμβάνει και προς τον νέο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάκη Βορίδη, το θέμα υποστελέχωσης του Ιατρείου του νησιού.

Ανάγκη για οριστική λύση

Με επιστολή προς τον νέο Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη τόνισε για ακόμη μια φορά τη σοβαρότητα της κατάστασης ο δήμαρχος Κιμώλου, Θεόδωρος Μαγκανιώτης, ο οποίος ζητάει μια οριστική λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης που υφίσταται στο Ιατρείο του νησιού. Η κατάσταση χρήζει άμεσης αντιμετώπισης ώστε να μην αναγκάζεται το νησί να παραμένει χωρίς ιατρό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του να νιώθουν ανασφαλή. Ο κ. Μαγκανιώτης εξήγησε στον αρμόδιο Υπουργό ότι ο δήμος καλείται συνεχώς να ζητήσει την βοήθεια της κεντρικής διοίκησης προκειμένου να εξασφαλίσει τα αυτονόητα, όπως είναι η στελέχωση ενός νησιού του Αρχιπελάγους ειδικά εν όψει καλοκαιριού που ο πληθυσμός διπλασιάζεται. Παράλληλα αναγνωρίζει τυχόν αντικειμενικές δυσκολίες, που όμως δεν είναι ικανές να δικαιολογήσουν την κατάσταση η οποία δημιουργεί ανασφάλεια τόσο στους κατοίκους του νησιού όσο και στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Παρέμβαση Παναγιώτη Ρήγα

Με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Κιμώλου προς τον αρμόδιο Υπουργό για την παντελή έλλειψη ιατρών στο νησί, προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Βουλευτής Κυκλάδων, Παναγιώτης Ρήγας. Συγκεκριμένα, ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στην κατάσταση που αναγκάζονται να βιώνουν οι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι στερούνται της στοιχειώδους ιατρικής μέριμνας και περίθαλψης, που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν τα διάφορα ιατρικά περιστατικά, δημιουργώντας έτσι ένα αίσθημα ανασφάλειας. Η κατάσταση αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία αν δεν βρεθεί μια άμεση λύση, καθώς θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ειδικά στη περίπτωση που υπάρξουν έκτακτα περιστατικά. Για τους προαναφερθείς λόγους ο βουλευτής Κυκλάδων ζητάει την άμεση παρέμβαση του Υπουργού.

Ετικέτες: