«ΗΜΕΡΑ» ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Άλλαξε όψη το λιμανάκι του Πλάνου

Επιστρατεύτηκαν Τοπικό συμβούλιο επιχειρηματίες και ξενοδόχοι της περιοχής
  • Τετάρτη, 31 Μαρτίου, 2021 - 06:27

Ένα γραφικό λιμανάκι, στην δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική περιοχή του νησιού τον Πλάνο, άλλαξε όψη, μετά την εθελοντική επέμβαση του τοπικού συμβουλίου και την υποστήριξη του συλλόγου ξενοδόχων Αρκαδίων, του αντιδημάρχου της δημοτικής ενότητας Αρκαδίων, κ. Δ. Κάνδηλα αλλά και επιχειρηματιών της περιοχής.

Οι σημαντικές αυτές επεμβάσεις αφορούν στην πλακόστρωση αφορούν στην πλακόστρωσή του, τον φωτισμό του και την ομαλή προσβασιμότητα του, τόσο για τους τουρίστες, όσο και για τους ψαράδες, αφού παράλληλα είναι και αλιευτικό καταφύγιο.

«Κάναμε έναν εξωραϊσμό για να αναβαθμίσουμε και να αναδείξουμε το λιμανάκι. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε και έφτιαξε ο αείμνηστος πατέρας μας που ήταν εργολάβος σε συνεργασία με όλο το χωριό και με τον Βαγγέλη Τσοχαντάρη. Καταφέραμε σήμερα να το βελτιώνουμε βάζοντας φωτισμό, πλακοστρώσεις, παγκάκια, κάνοντας βαψίματα και πάρα πολλά πράγματα. Έχουμε απέναντι τη Βαρδιόλα και ελπίζουμε να μπει σε κάποιο πρόγραμμα» δήλωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διονύσης (Σάκης) Γιακουμέλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι ήταν καθοριστική και η συμβολή του προέδρου του Καλιπάδου Γ. Δραγώνα, ο οποίος βοήθησε και αυτός με τεχνίτες και υλικά.

Το λιμανάκι αυτό έχει ιστορία πάνω απο 50 χρόνια και σίγουρα χρειάζονται περαιτέρω παρεμβάσεις για να ολοκληρωθεί η εξυγείανσή του.

«Αυτό είναι ένα λιμανάκι το οποίο έχει κατασκευαστεί πάνω από 50 χρόνια. Προσπαθούμε οι τοπικοί παράγοντες και μη, όσο μπορούμε να το βελτιώσουμε. Και αυτό το κάνουμε με τη βοήθεια συγχωριανών επιχειρηματιών μικρών και μεγάλων και έχουμε καταφέρει να διατηρούμε αυτό το πανέμορφο λιμανάκι. Είναι ένα επίτευγμα για μας σαν Τοπικό Συμβούλιο και σαν περιοχή» ανέφερε ο κ. Γιακουμέλος.

Στο χώρο να σημειώσουμε ότι υπάρχει παροχή νερού αλλά και επαρκής φωτισμός ώστε να εξυπηρετούνται οι ψαράδες αλλά και τα τουριστικά σκάφη που θα προσεγγίζουν το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα το Τοπικό Συμβούλιο ζητά τη στήριξη των αρχών ώστε να συνεχίσει το έργο του.

Σύμφωνα με τον κ. Γιακουμέλο, το Τ.Σ. κάνει ότι είναι δυνατό για το καλό του τόπου θέλοντας να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες ώστε να καταφέρει ο Πλάνος να αναβαθμιστεί.

«Καταφέραμε μέσα σε περίπου 2 χρόνια πολλά πράγματα. Αν είχαμε και τη στήριξη του Δήμου θα είχαμε πετύχει πολλά περισσσότερα πράγματα. Ευτυχώς όμως έχει αρχίσει και είναι πλέον λίγο κοντά μας και να συνεχίσει ακόμα περισσότερο γιατί δεν μπορείς να προχωρήσεις αν δεν έχεις την βοήθεια του Δήμου» τόνισε ο κ. Γιακουμέλος, ο οποίος μιλώντας για τις παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, ανέφερε ότι έγιναν πεζοδρομήσεις, ενώ ξεβουλώθηκαν και γεφύρια τα οποία στο παρελθόν προκαλούσαν πλημμυρικά θέματα στην περιοχή. Επίσης συντηρήθηκαν όλες οι κολώνες των πεζοδρομίων του χωριού αλλά και δρόμοι που ήταν προβληματικοί.

”Είμαστε επιχειρηματίες και αλίμονο εάν δεν προσέξουμε να αναβαθμίσουμε αυτόν τον τόπο, γιατί οι τουρίστες αγαπάνε τη Ζάκυνθο και εμείς αντί να προσπαθούμε να την αναβαθμίσουμε, προσπαθούμε να την καταστρέψουμε” είπε μεταξύ αλλως ο κ. Γιακουμέλος.

Αναφορικά με την προετοιμασία των τουριστικών επιχειρήσεων ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου είπε πως έχουν ξεκινήσει αλλά δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και για το πώς θα κινηθεί η φετινή χρονιά γιατί ενώ πίστευαν σε μια καλύτερη σεζόν, τώρα βλέπουν ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.