Νομοσχέδιο για πολλαπλούς εργοδότες: Δύο οκτάωρα και 11 ώρες ξεκούραση την…ημέρα

ΣΥΡΙΖΑ: «Να μη διανοηθεί καν ο κ. Γεωργιάδης να φέρει στη Βουλή αυτό το έκτρωμα.
  • Παρασκευή, 4 Αυγούστου, 2023 - 16:51

«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματα του. Ή θεσπίζουμε την περίοδο του δοκίμου εργαζομένου, ένας εργαζόμενος εργάζεται σε μια επιχείρηση και μπορεί να λύεται η σύμβαση του αυτομάτως και αζημίως σε περίοδο 6 μηνών», έκανε γνωστό σήμερα  ο υπουργός  Εργασίας ‘Αδωνις. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο νέο σχέδιο νόμου που προβλέπει  τη δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες.

Ο ίδιος διευκρίνισε: «Για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος».

Ωστόσο δεν διευκρινίζει πως θα συνδυαστούν 11 ώρες ξεκούραση και δύο οκτάωρα εργασίας, αφού το άθροισμά τους είναι 27 ώρες…ημερησίως.

«Εφιαλτικό σκηνικό»

«Να μη διανοηθεί καν ο κ. Γεωργιάδης να φέρει στη Βουλή αυτό το έκτρωμα. Δεν θα βρει απέναντι μόνο τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ 

«Ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης, ως άξιος συνεχιστής του κ. Χατζηδάκη, αποκάλυψε σήμερα το εφιαλτικό σκηνικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για τους εργαζόμενους», αναφέρει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει 16 ώρες δουλειά την ημέρα με δύο 8ωρα σε δύο εργοδότες»

«Και αυτό -κατά τον κ. Γεωργιάδη- θα είναι “προσωπική απόφαση” του εργαζόμενου. Με λίγα λόγια, ο εκβιασμός βαφτίζεται “επιλογή” την ώρα που η ακρίβεια, η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι χαμηλοί μισθοί πλήττουν τον κόσμο της εργασίας».

 

Πηγή: Naftemporiki.gr