Τυπικός ο δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Εντός οριζόμενου χρονικού διαστήματος καταχωρεί τα απαιτούμενα οικονομικά στοιχεία στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας, ο δήμος Σύρου - Ερμούπολης, δεδομένου του ελέγχου που ασκείται πλέον στους ΟΤΑ από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση της δημοτικής αρχής, χρονική παράταση ο δήμος έχει ζητήσει μόνο για το μήνα Απρίλιο καθώς άλλαξε η εταιρεία μηχανοργάνωσης.

 

Παράταση μόνο για τα στοιχεία Απριλίου

 

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: "Η αποστολή των απαιτούμενων στοιχείων γίνεται έως σήμερα εμπρόθεσμα εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και έχει πραγματοποιηθεί και για τον Μάρτιο του 2013. Με το με Α.Π. 15080/ 16.4.2013 έγγραφο, το Υπουργείο Οικονομικών, απευθύνεται και εφιστά την προσοχή σε ενδεχόμενες κυρώσεις του νόμου, σε πλήθος 217 Δήμων οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αποστολή των στοιχείων τους.

Ο Δήμος μας συμπεριλήφθηκε στους αποδέκτες της ανωτέρω εγκυκλίου, κυρίως για τυπικούς λόγους, καθώς έχει ζητήσει παράταση της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων για τον μήνα Απρίλιο, δεδομένης της αλλαγής της εταιρίας μηχανοργάνωσης που υποστηρίζει και το πληροφοριακό σύστημα της οικονομικής μας διαχείρισης, η οποία δεν επιτρέπει έως την ολοκλήρωσή της, την άμεση εξαγωγή και αποστολή των στοιχείων".