Αντιδρά η ΚΕΔΕ στις καταργήσεις - συγχωνεύσεις ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ

"Καταργείται" η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το Δ. Σ. της ΚΕΔΕ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

"Η μονομερής και "άνωθεν" κατάργηση θέσεων εργασίας, η μονομερής και "άνωθεν" διαγραφή ολόκληρων δημοτικών φορέων υπονομεύει και ακυρώνει το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη γυρίζει πίσω στη δεκαετία του ΄60 και την περιορίζει στην έκδοση μόνο πιστοποιητικών".

 

Τα ανωτέρω υποστηρίζει η ΚΕΔΕ με αφορμή τις κυβερνητικές προθέσεις που θέλουν να καταργούνται και να συγχωνεύονται Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου. Ήδη οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι έντονες και αναμένεται να γίνουν εντονότερες καθώς με την έναρξη λειτουργίας των καλλικρατικών δήμων συγχωνεύθηκε μεγάλος αριθμός Οργανισμών. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, στο νομό Κυκλάδων ενδέχεται να "απειληθούν" η Κοινωφελής Επιχείρηση της Κέας, η ΚΔΕΠΑΠ της Πάρου και η ΚΔΕΠΑΜ της Μυκόνου.

 

Βαρύ φορτίο για τους δήμους χωρίς υποστήριξη

"Γίνεται αντιληπτό ότι οι Δήμοι όχι μόνο προχώρησαν αποφασιστικά σ’ αυτές τις συγχωνεύσεις αλλά σήκωσαν και το τεράστιο βάρος της αναζήτησης λειτουργικών ισορροπιών για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών. Και όλα αυτά όταν οι Κυβερνήσεις δεν τόλμησαν μέχρι σήμερα να προχωρήσουν στις αναγκαίες συγχωνεύσεις των Οργανισμών της Δημόσιας Διοίκησης" αναφέρει μεταξύ άλλων η ΚΕΔΕ σε πρόσφατη απόφασή της, συμπληρώνοντας ότι, "η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει και τη συνταγματική της υπόσταση και τον κοινωνικό της ρόλο".