Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Σύρο με τον Πάνο Σκουρλέτη ενόψει του 3ου Συνεδρίου του

Έχουμε κατακτήσει να κουβεντιάζουμε ανοικτά με τον κόσμο”

Την πρωτεύουσα των Κυκλάδων επισκέφθηκε χθες, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην Υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης ανοικτής πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στη Σύρο, ενόψει του 3ου Συνεδρίου του κόμματος.

Στην κατεύθυνση της εξόρμησης που πραγματοποιούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδικό επίπεδο, ο κ. Σκουρλέτης βρέθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων προκειμένου να συνομιλήσει με φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στον “δρόμο” της προετοιμασίας που πραγματοποιεί η παράταξή του για το επόμενο Συνέδριό της.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων με την Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου και κατά τη διάρκεια αυτής, χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων ο νυν βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος και ο πρώην βουλευτής Αντώνης Συρίγος.

Να σημειωθεί πως, νωρίτερα, ο κ. Σκουρλέτης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου όπου συνομίλησε με τους εργαζομένους και την απερχόμενη Διοικήτρια, Μαργαρίτα Μπουραντά, όπως μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο, Νίκο Λειβαδάρα. Αμέσως μετά είχε συζήτηση με τους δημοσιογράφους της Σύρου.

Εκφραστής του ευρύτερου προοδευτικού χώρου

Εξ αφορμής της επίσκεψής του στη Σύρο και κατά τη συζήτησή του με τους δημοσιογράφους, ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για την προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το 3ο Συνέδριό του, δίνοντας έμφαση στον τρόπο με τον οποίο γίνεται το “άνοιγμα” στην κοινωνία, με φόντο την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ – όπως υποστήριξε – σε ένα ευρύτερο δημοκρατικό και προοδευτικό κοινό.

“Βρισκόμαστε σε διαδικασίες προετοιμασίας του Συνεδρίου. Γίνονται παντού σε όλη την Ελλάδα, δεκάδες ανοικτές συνελεύσεις, είτε με τον χαρακτήρα υποδοχής νέων μελών, είτε μέσω μίας ανοικτής συζήτησης με ψηφοφόρους, φίλους, όπου τίθενται σε ένα πρώτο επίπεδο σημαντικά ζητήματα. Συγκεκριμένα, η συζήτηση για την αποτίμηση (σσ. εκλογικού αποτελέσματος) έχει ανοίξει και μάλιστα έχει ανοίξει από τον ίδιο τον κόσμο. Ήδη, μέχρι τα Χριστούγεννα μιλάμε για έναν υπερβολικά μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων και έχουν γίνει οι περισσότερες από αυτές και μάλιστα σε μία περίοδο μετά τις εκλογές” ανέφερε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης, εξηγώντας μάλιστα πως, “Το ενθαρρυντικό είναι ότι έχουμε μία αύξηση των οργανωμένων μελών μας πάνω από το 50% του μέχρι τώρα αριθμού. Από εκεί και μετά όμως, εκείνο το οποίο προσδοκούμε πηγαίνοντας για το Συνέδριο είναι να διαμορφώσουμε μία επικαιροποιημένη προγραμματική πρόταση και αυτό σχετίζεται με την αποτίμηση του κυβερνητικού μας έργου. Διότι βλέποντας τις δυσκολίες, τις παραλείψεις, τα λάθη, μπορείς να δεις τί προτείνεις από εδώ και πέρα”.

Σχετικά με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος τόνισε τα ακόλουθα: “Από τα πράγματα που ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 και έπειτα κατόρθωσε είναι ότι έγινε ο πόλος αναφοράς ενός ευρύτερου κομματιού δημοκρατικών. Από έναν βασικό εκφραστή δυνάμεων της Αριστεράς, σήμερα είναι και αυτό, αλλά και κάτι πολύ περισσότερο. Είναι εκφραστής και ενός ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Είναι σημείο αναφοράς”.

Όπως συμπλήρωσε με βάση τα παραπάνω, “Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα σήμερα να μιλάμε για μία οργανωτική ανασυγκρότηση που σαν σκοπό έχει όχι απλά να γίνουμε περισσότεροι, αλλά να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να μεταφραστεί σε μία πιο αυξημένη και πιο σημαντική και ζωντανή παρουσία στους μαζικούς χώρους. Αυτοδιοίκηση, συνδικάτα, επιστημονικά σωματεία, συλλόγους”. Άλλωστε, σύμφωνα με όσα εξήγησε ο πρώην Υπουργός, “Εκεί είναι το στοίχημα. Αυτό που λέμε απλά κοινωνική γείωση. Αυτό είναι το ζητούμενο”.

Προτού κλείσει τη δήλωσή του και με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Σύρου, επεσήμανε ακόμη, πως, “Εμείς σε αντίθεση με άλλους χώρους έχουμε κατακτήσει να κουβεντιάζουμε ανοικτά. Δεν θα μάθει ο κόσμος αποφάσεις αφού προηγουμένως έχουν αποφασιστεί κάποια πράγματα. Θα υπάρξει συζήτηση με τον κόσμο η οποία θα διαμορφώσει τις αποφάσεις. Γι αυτό κάναμε και την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης στην Αθήνα”.