Περισσότερη ελευθερία για εμβολιασμένους σε χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης

  • Τρίτη, 29 Ιουνίου, 2021 - 13:14

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν σε χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης από τις 15 Ιουλίου ανακοίνωσαν ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι. 

Στην κατεύθυνση των προσπαθειών της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να προσέλθουν για εμβολιασμό, οι δύο Υπουργοί ανακοίνωσαν προνόμια για τους ήδη εμβολιασμένους στους χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης (καφέ, εστιατόρια). 
Σύμφωνα με όσα επισήμως αναφέρθηκαν, οι κλειστοί χώροι των επιχειρήσεων ανοίγουν μετά από αρκετό καιρό (15/7) με μέτρα κα με συγκεκριμένες πληρότητες, αναλόγως της απόφασης του κάθε επιχειρηματία, σχετικά με το αν θα λειτουργεί την επιχείρησή του αποκλειστικά για εμβολιασμένους πολίτες και νοσήσαντες, ή αν θα επιλέξει να δέχεται και μη εμβολιασμένους. 
Βάσει των ανωτέρω, καθίσταται σαφές πως ο εμβολιασμένος πληθυσμός θα έχει περισσότερη ελευθερία, σε αντίθεση με όσους ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί. 
Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων για κίνητρα εμβολιασμού στους νέους από 18 έως και 25 ετών (freedom pass - 150 ευρώ) προκειμένου η κυβέρνηση να επιτύχει υψηλότερο ποσοστό τείχους ανοσίας στη χώρα. 
Αναλυτικά τα μέτρα για εστίαση και χώρους ψυχαγωγίας αναφέρονται στον σχετικό πίνακα ενώ διευκρινίζεται πως από 15 Ιουλίου θα είναι ανοικτή και σε λειτουργία η πλατφόρμα του αρμόδιου Υπουργείου με την οποίαν θα γίνεται ο σχετικός έλεγχος των επιχειρήσεων και των εμβολιασμένων ή μη, πολιτών. 
Επιπλέον, ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για αθλητικούς χώρους, σινεμά, γήπεδα και κλαμπ. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ετικέτες: