Εκλογές στην Κύπρο: Στις 18:00 έκλεισαν οι κάλπες στην Κύπρο - Μεγάλη η συμμετοχή

  • Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023 - 18:21

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή, παρά τις αρχικές ανησυχίες ότι κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Στις 6 οι κάλπες στα περισσότερα εκλογικά κέντρα της Κύπρου έκλεισαν.

O συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις Προεδρικές εκλογές, ανέρχεται στους 561.033, ενώ συνολικά 14 είναι οι υποψήφιοι Πρόεδροι.

Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να το γνωρίζουμε γύρω στις οκτώ με οκτώ και μισή το βράδυ της Κυριακής αν και ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων μπορεί να οδηγήσει σε μια μικρή καθυστέρηση στην εισαγωγή των αποτελεσμάτων στο μηχανογραφικό σύστημα.

Σύμφωνα με Κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η συμμετοχή έως τις 5 το απόγευμα ανήλθε στο 67,6% του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων.

Με ανάμεικτα συναισθήματα

 

Ο Νίκος Αναστασιάδης συνοδευόμενος από τη σύζυγο τις κόρες και τα εγγόνια του ψήφισε στη Λεμεσό. Σε δήλωση του, ανέφερε πως τα συναισθήματα του είναι ανάμεικτα. «Από τη μια¬ είπε, «νιώθω ικανοποίηση διότι ύστερα από 43 χρόνια, πιστεύω ότι κατόρθωσα να συνεισφέρω στην πολιτική ζωή του τόπου, έστω και το ελάχιστο, και κατά δεύτερο, αισθήματα που συνήθως διακατέχουν κάποιον, ο οποίος τηρώντας δεσμεύσεις, επιφέροντας τις συνταγματικές τροποποιήσεις, τερματίζει τη δεκαετή παρουσία του στην Προεδρία και 43 χρόνια ενεργού εμπλοκής στην πολιτική, με ένα, πλέον, συμβουλευτικό ρόλο».

Ετικέτες: