Μητσοτάκης στη Διάσκεψη για τη Γάζα: Η Ελλάδα έτοιμη να συμβάλει με κάθε μέσο

  • Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου, 2023 - 13:21

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει με οποιαδήποτε μέσο για την ανακούφιση του πόνου των αμάχων της Γάζας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη, που διοργανώνεται στο Παρίσι από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η Ελλάδα και η Κύπρος γειτνιάζουν άμεσα με την περιοχή και υπενθύμισε πως η χώρα μας έχει ήδη αποστείλει βοήθεια από αέρος ώστε να διοχετευθεί στη φλεγόμενη Γάζα.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο εγχείρημα για μία θαλάσσια δίοδο ανθρωπιστικής βοήθειας ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την προθυμία της Ελλάδας να συμβάλει, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες αλλά και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται.

«Συζητήσαμε εκτενώς με την Κύπρο την ιδέα ενός θαλασσίου διαδρόμου και πραγματικά υποστηρίζουμε πλήρως όσα ανέφερε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης για την παροχή βοήθειας προς τη Γάζα. Νομίζω ότι το πιο δύσκολο είναι να εξευρεθεί ένας χώρος εκφόρτωσης στη Γάζα και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του δρομολογίου που θα κάνει αυτό το πλοίο» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, αν αυτοί οι όροι μπορούν να εκπληρωθούν η Ελλάδα θα παράσχει με κάθε δυνατό μέσο τη βοήθειά της.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι θέσεις της Ελλάδας όσον αφορά τη συνολική σύγκρουση είναι γνωστές και επανέλαβε την αναγκαιότητα «να ξεκινήσουμε τη συζήτηση τώρα για την πιθανή πολιτική λυση σε αυτή τη σύρραξη που είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε την ειρήνη στην περιοχή».

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr