Μητσοτάκης - Ιερώνυμος στο Δήλεσι: Λιώνει ο πάγος 45 ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές

  • Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 - 09:49
Eurokinissi

Για πάνω από τρεις ώρες σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα βρεθούν μαζί στο Δήλεσι Βοιωτίας. Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος χέρι-χέρι μετά απο 2,5 μήνες παγωμένων σχέσεων, για να επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πρόκειται για το πιο ισχυρό μήνυμα που στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου προς όσα κόμματα της δεξιάς και ενόψει ευρωεκλογών - επιλέγουν όπως λένε γαλάζια στελέχη - να εμπορευματοποιήσουν την χριστιανική πίστη αλλά και να απειλήσουν Βουλευτές της ΝΔ να μην πατήσουν το πόδι τους σε εκκλησίες το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece οι δύο άνδρες μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο «Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου» στο Δήλεσι, τον Παιδικό Σταθμό « Η Ζωοδόχος Πηγή» αλλά και τη Δροσιά.

Η κοινή εμφάνιση των δύο ανδρών ενέχει έναν υψηλό συμβολισμό, έρχεται ελάχιστες ημέρες πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, γίνεται στη σκιά των δηλώσεων Βελόπουλου και μόλις 45 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Μία επίσκεψη η οποία έχει σαν στόχο να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς όσους ψηφοφόρους υπακούουν στα κελεύσματα μικρών δεξιών κομμάτων τα οποία πατούν πάνω στις εντάσεις Εκκλησίας και Κράτους ενώ θα χρησιμεύσει και στην φαρέτρα των γαλάζιων Υπουργών οι οποίοι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να περιοδεύουν στην περιφέρεια με στόχο να μειώσουν τις διαρροές προς τα δεξιά.

Επίθεση χωρίς αναστολές στην Ελληνική Λύση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μάσησε τα λόγια του στη συνέντευξη στον Σκάι, περιγράφοντας αυτό το οποίο λένε γαλάζια στελέχη εδώ και εβδομάδες για κόμματα όπως η Νίκη και η Ελληνική Λύση. Ότι δηλαδή, «υποκρίνονται πως κρατούν κάποιο “χριστιανόμετρο” το οποίο μπορεί να μετρά την ένταση της πίστης του καθενός» ή πως είναι περισσότερο πατριώτες από άλλους.

Η πεποίθηση στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πως πρόκειται για ακραίες δυνάμεις και πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να επιτεθεί κατά μέτωπον σε αυτές ενόψει των ευρωεκλογών, το ποτήρι εξάλλου ξεχείλισε στην Κυβέρνηση μετά από την παραίνεσή του Κυριάκου Βελόπουλου προς γαλάζιους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια να αποφύγουν να παρευρεθούν στην εκκλησία το Πάσχα.

«Πρόκειται για συγκεκαλυμμένες απειλές»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επιμένει όπως λέει στην παραίνεση, παράκληση και έκκληση του στους γαλάζιους Βουλευτές να μην επισκεφθούν Ιερούς Ναούς καθώς όπως δηλώνει το Πάσχα είναι ιερό και αυτοί είναι εκτός δόγματος.

Περί απειλών πρόκειται σχολιάζουν από την Κυβέρνηση και περί προτροπών για βία και χαρακτηρίζουν απαράδεκτες και διχαστικές τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

«Όχι δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία και κανείς δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε…» σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι πιο στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, προσθετουν πως πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα, η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, είναι ημέρες περισυλλογής, αλλά πάνω απ’ όλα ημέρες αγάπης, ενότητας και αλληλεγγύης και υπενθυμίζουν και τις δηλώσεις Ιερώνυμου πως «η Εκκλησία δεν εκδικείται αλλά αγαπάει».

Από την Κυβέρνηση υπενθυμίζουν ακόμα πως την τοποθέτηση Βελόπουλου κατακεραύνωσε την Πέμπτη και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος ο οποίος χαρακτήρισε τις δηλώσεις Βελόπουλου προκλητικές και απαράδεκτες. “Κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα ουσιαστικά παροτρύνοντας να γίνουν πράγματα” είχε δηλώσει ο Μητροπολίτης.

cnn.gr