Στη Φολέγανδρο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος

Χωρίς δασκάλους το νησί

  • Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2013 - 06:00

Τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τη Φολέγανδρο, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νησί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος.

Ο κ. Συρμαλένιος, είχε συνάντηση με το Δήμαρχο, καθώς και με τους κοινωνικούς φορείς του νησιού, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στο βασικότερο όλων αυτή την περίοδο, η έλλειψη διδακτικού προσωπικού.

Χωρίς δασκάλους το δημοτικό σχολείο

Στη Φολέγανδρο, ο Νίκος Συρμαλένιος περιόδευσε ιδιαίτερα στη χώρα και την Άνω Μεριά, επισκέφθηκελαογραφικό μουσείο και τέλος είχε αναλυτικές συζητήσεις τόσο με το Δήμαρχο, Λευτέρη Βενιό, όσο και με εκπροσώπους άλλων κοινωνικών φορέων όπως με τον εκπρόσωπο του ναυτικού ομίλου Δημήτρη Σιδερή, αλλά και με απλούς κατοίκους.

Ιδιαίτερα στην ενημέρωση που έγινε από το Δήμαρχο αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το νησί, με κυρίαρχα το θέμα της παιδείας, όπου σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία και το Δημοτικό Σχολείο δεν θα ανοίξει διότι δεν έχει καλυφθεί ούτε μία θέση δασκάλου για τους 25 μαθητές του, ενώ μέχρι πέρυσι υπηρετούσαν 3, και το θέμα της υγείας, όπου στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο υπηρετούν 2 αγροτικοί γιατροί και κανένας ειδικευμένος, σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει και νοσοκόμα, ενώ το ασθενοφόρο είναι παμπάλαιο και χωρίς οδηγό.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα, σημαντική είναι η προώθηση λύσης στο θέμα της υδροδότησης, όπου με χρηματοδότηση ιδιώτη, εγκαταστάθηκαν δύο μονάδες αφαλάτωσης, παραμένει όμως το ζήτημα της τοποθέτησης και τρίτης μονάδας για την κάλυψη όλων των αναγκών της καλοκαιρινής περιόδου.

Σχετικά με τη διάθεση των λυμάτων, λειτουργεί μονάδα βιολογικού καθαρισμού στο λιμάνι (Καραβοστάση), ανοιχτό παραμένει το θέμα του βιολογικού της Χχώρας, ενώ στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο δήμος έχει υπογράψει σύμβαση με την Ε Ε Ανακύκλωσης. Για όλα τα παραπάνω, ο Νίκος Συρμαλένιος δήλωσε τη στήριξή του, υποσχέθηκε να φέρει στη Βουλή όσα έχουν άμεση σχέση με την κεντρική εξουσία.