Το δημοτικό συμβούλιο Κιμώλου για το λιμάνι της Ψάθης

Άνευ ουσίας οι καταγγελίες

Το δημοτικό συμβούλιο Κιμώλου ομόφωνα “παρακαλεί όλες τις σχετικές με το έργο υπηρεσίες να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατό συντομότερη ολοκλήρωση των κατά τον νόμο διαδικασιών έγκρισης της ως άνω Μ.Π.Ε. για την λειτουργία της μονάδας παραγωγής σκυροδέματος η οποία θα επισπεύσει την αποπεράτωση του έργου, έτσι ώστε να θωρακιστεί έγκαιρα ο νέος λιμενοβραχίονας πριν από τις επερχόμενες σοροκάδες”.

Η εν λόγω απόφαση των αιρετών της Κιμώλου έρχεται ως απάντηση στις ενέργειες του “υποψήφιου βουλευτή και πατριώτη” για τις Κυκλάδες, Νίκου Λογοθέτη, σύμφωνα με όσα σημειώνουν, ο οποίος έχει προχωρήσει σε καταγγελίες για την πορεία του έργου στο λιμάνι της Ψάθης.

Συνεχίζεται το έργο

Στην πρόσφατη σύγκλιση των αιρετών ομόφωνα αποφασίσθηκε η αποστολή ανάλογης επιστολής σε αρμόδιους φορείς και υπουργεία, μετά την εισήγηση του δημάρχου, Γεράσιμου – Θεόδωρου Μαγκανιώτη. Αρχικά διευκρινίστηκε ότι το έργο “δεν έχει σταματήσει, δεν έχει διακοπεί” και πως φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από την οποία έχουν οριστεί οι επιβλέποντες μηχανικοί που “παρακολουθούν επισταμένως και ανελλιπώς”. Παράλληλα, στο περιεχόμενο σημειώνεται πως, “Με τις αλλεπάλληλες και συνεχείς αυτές επισκέψεις από την Διαχειριστική Αρχή καθώς και από τους επιβλέποντες μηχανικούς του Φορέα του έργου, δεν έχει διαπιστωθεί καμία παρέκκλιση” αντίθετα, “έχει εκφραστεί η πλήρης ικανοποίηση όλων αυτών των αρμοδίων, τόσο για την εξέλιξη, όσο και για την ποιότητα του έργου”.

Μάλιστα, οι κάτοικοι της Κιμώλου, “ζήτησαν από το φορέα του έργου την αλλαγή της θέσης της ράμπας”, κάτι που “θα εξετασθεί” και “σε περίπτωση θετικής απάντησης”, τότε “θα απαιτηθεί μερική τροποποίηση της εγκεκριμένης μελέτης”.

Αναφορικά δε, με τις απαραίτητες προϋποθέσεις υλοποίησης του έργου “εκκρεμεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων”, η οποία έχει γίνει δεκτή αλλά όπως τονίζεται “δεν απομένουν πλέον παρά οι τυπικές διαδικασίες γνωμοδοτήσεων ώστε να εγκριθεί στις 20/11 που συνεδριάζει το αρμόδιο όργανο”.

Προώθηση ενεργειών

Προς το τέλος της επιστολής, οι αιρετοί καθιστούν σαφές πως “Ευελπιστούν στην ευόδωση των γραφειοκρατικών αυτών διαδικασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη σύντομη χορήγηση της αδείας, καθώς η απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας αυτής είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση των τελευταίων τεχνητών ογκολίθων (μπλόκια) και για την κατασκευή των ανωδομών”.

Εν κατακλείδι, συμπληρώνουν πως “όλα τα ζωτικής σημασίας έργα για την ανάπτυξη της Κιμώλου, όλα όσα είναι απαραίτητα για την βελτίωση των υποδομών του νησιού μας, όπως η ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων, ο Αγωγός Διάθεσης των Λυμάτων, το Λιμάνι κλπ. καθυστερούνται και ανακόπτονται συστηματικά από τις συνεχείς ανυπόστατες καταγγελίες του “πατριώτη”” για λόγους “ιδιοτελείς”.

Ετικέτες: