Συνέντευξη Τύπου υποψήφιων βουλευτών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Κυκλάδες

Μέτωπο αγώνα

“Να επιλέξουν το δρόμο που θα βαδίσουν ώστε να ξηλωθούν οι μνημονιακές πολιτικές” καλούν τους πολίτες οι υποψήφιοι βουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Κυκλάδες, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Οι υποψήφιοι που ανέπτυξαν τις βασικές θέσεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή άσκησαν ιδιαίτερη κριτική στην π. Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για την πορεία της οποίας όπως τόνισαν εξ αρχής δεν είχαν αυταπάτες ότι θα οδηγούσε σε ένα νέο μνημόνιο, ενώ ταυτόχρονα, υπογράμμισαν πως η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.ΕΝ.) με τον τρόπο που συγκροτείται και πορεύεται έρχεται να αποδείξει την αποτυχημένη συνταγή που δοκίμασε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναφέρθηκαν όλα τα ονόματα των υποψηφίων που απαρτίζουν το εν λόγω ψηφοδέλτιο και τα οποία έχουν ως ακολούθως: Βάσιλα Αγγελική, Δρόσου Ξένη, Λάμπρου Νικόλαος, Μανδηλαρά Ηρώ, Σκαρπέλης Αντώνιος.

“Καμία αυταπάτη. Δεν υπάρχει φιλολαϊκή εντός της ΕΕ”

Ειδικότερα, στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου τοποθετήθηκε το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιώργος Καλημερίδης, ο οποίος απαρίθμησε μία σειρά από σοβαρά ζητήματα που “αγγίζουν” την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας, τα οποία όμως, όπως τόνισε, επιμελώς δεν αποτελούν περιεχόμενο του δημόσιου προεκλογικού διαλόγου που αναπτύσσεται από την πλευρά των κομμάτων που στηρίζουν το δρόμο των μνημονίων αλλά και την οδό της “λεηλασίας” των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Όλα αυτά αφορούν στο περιεχόμενο των προαπαιτούμενων αλλά και στις νέες θυσίες που θα χρειαστεί να γίνουν στα πεδία της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, αλλά και στους εργαζομένους, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι, με φόντο τη συγκεκριμένη στάση των μνημονιακών παρατάξεων και κομμάτων αλλά και τις επιλογές τους, ο κόσμος καλείται να επιλέξει αν θα νομιμοποιήσει την ύπαρξή τους ή αν θα αποφασίσει να συστρατευθεί στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. “Όλο αυτό το πλαίσιο δείχνει και ποιο είναι το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών που έχουμε την Κυριακή. Το διακύβευμα που έχουμε στην πραγματικότητα είναι αν θα νομιμοποιήσουμε την πολιτική των μνημονίων και του ΝΑΙ που λένε και τα πέντε κόμματα που ψήφισαν στη Βουλή στις 14 Αυγούστου το 3ο μνημόνιο και το οποίο είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας του κόσμου της εργασίας ή αν θα νομιμοποιήσουμε την κατεύθυνση που θέλει να σχηματίζεται μία ισχυρή εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση” υπογράμμισε κατηγορηματικά, επισημαίνοντας την ανάγκη ρήξης και αποδέσμευσης από την Ευρώπη και το ευρώ. “Το ΟΧΙ χρειάζεται να γεννήσει έναν μαζικό, λαϊκό, εργατικό αγώνα” πρόσθεσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας στη συνέχεια πως, “η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μία χρήσιμη ψήφος”.

Τον λόγο πήρε και η υποψήφια, Ξένια Δρόσου, η οποία μίλησε για την ανάγκη που προβάλει στην κοινωνία “να ενισχυθεί ο αγώνας της αντικαπιταλιστικής ανατροπής”, καθώς όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχει καμία προοπτική φιλολαϊκής πολιτικής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.