Την αντίδραση του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Άνδρου, προκάλεσε η για ακόμη μία φορά απουσία σύσσωμης της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

«Πλήρης αδιαφορία για το νησί»

Για συστηματική σύσσωμη απουσία των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, σε προγραμματισμένες συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, κάνει λόγο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Χρήστος Βουραζέρης.

Σε ανάρτηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Άνδρου, κ. Χρήστου Βουραζέρη, στηλιτεύεται η συνεχιζόμενη απαξίωση των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας, απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεδομένου, ότι, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, συνεδριάσεις ακυρώνονται, λόγω της απουσίας σύσσωμης της αντιπολίτευσης, από το τραπέζι του Δ.Σ.

Σύμφωνα με τον κ. Βουραζέρη, η πρακτική αυτή, προκαλεί τεράστια ζημιά στο Δήμο, καθώς φλέγοντα για τον τόπο ζητήματα παραμένουν εκκρεμή, παρά τη βούληση της Δημοτικής Αρχής, να τα θέσει προς ψήφιση, προκειμένου να προχωρήσουν.

«Τιμήστε την ψήφο του Ανδριακού λαού»

Σύμφωνα με τα όσα ανήρτησε σε προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Βουραζέρης, «χτες για πολλοστή φορά, η προκλητική σύσσωμη απουσία της αντιπολίτευσης καθώς και των τριών ανεξαρτητοποιημένων δημοτικών συμβούλων, είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση ενός ακόμη Δημοτικού Συμβουλίου με τόσο σημαντικά θέματα (ΕΣΠΑ, τουρισμός, ανακύκλωση - κομποστοποίηση, καύσιμα, σχολεία, παιδικές χαρές ,ετήσιο φεστιβάλ κτλ), λόγω μη ύπαρξης απαρτίας».

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο Αντιδήμαρχος υποστήριξε, πως «για ακόμη μία φορά έδειξαν την πλήρη αδιαφορία τους για το Νησί μας και με αυτό τον πραγματικά προκλητικό τρόπο γύρισαν την πλάτη στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν με ομοψυχία από όλους μας, αν πραγματικά θέλουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας».

Όπως τόνισε, απευθυνόμενος προς τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, «όχι κυρίες και κύριοι, δεν σας τίμησε ο Ανδριώτικος λαός με την ψήφο του για να επιλέγετε κατά το δοκούν πότε θα τιμήσετε με την παρουσία σας τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν έχετε το δικαίωμα αυτό, αντιθέτως, είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε σε κάθε συνεδρίαση, διατυπώνοντας την άποψη σας και καταψηφίζοντας, αν χρειαστεί, ό,τι δεν θεωρείτε ότι προάγει το καλό του Νησιού μας. Τιμήστε την ψήφο που σας έδωσε ο Ανδριώτικος Λαός. Αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε ,πράξτε το αυτονόητο».

Δεδομένων των προβλεπόμνων, για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, μένει στην αρμοδιότητα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ελευθέριου Μπάλλα, προκειμένου να υπάρξει συνέχεια επί του θέματος, εφόσον, για αδικαιολόγητη απουσία δημοτικών συμβούλων, σε περισσότερες από τρεις συνεδριάσεις, προβλέπεται εισήγηση, για διαγραφή και αντικατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρ. 10 παρ. 4 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, «αν ένας Σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος οφείλει να ενημερώσει για αυτό το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, ο οποίος μπορεί να τον θέσει σε αργία με απόφαση του και, σε περίπτωση υποτροπής, να τον κηρύξει έκπτωτο».

Ετικέτες: