Ο Δήμος Μήλου προχωρά το έργο της δημιουργίας ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών

Απόλαυση προσβάσιμη σε όλους

  • Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:17

Δεσμεύτηκε η πίστωση, για την υλοποίηση του έργου δημιουργίας ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών στο Δήμο Μήλου.

Η Δράση "Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών" του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020» απευθύνεται στους Δήμους της χώρας και στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΤΑΔ Α.Ε.). Βασίζεται στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών του παραλιακού μετώπου της χώρας και έχει ως στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές και την προσέλκυση επισκεπτών-ατόμων με αναπηρίες, καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης χρηματοδοτείται η δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων) στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στον χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής. Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι αποτελούμενοι από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση τη χειμερινή περίοδο, χώροι σκίασης/προστασίας των λουόμενων κ.ά.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Ο Δήμος Μήλου στο πλαίσιο της προαναφερθείσας πρόσκλησης υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση της δημιουργίας ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών στο πλαίσιο του οποίου προτάθηκε η υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης, για υλοποίηση παρεμβάσεων σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Μήλου (Παπικινός Πολλώνια Πλάθιενα Προβατάς).

Αντικείμενο πρότασης αποτελεί η εξασφάλιση προσβασιμότητας ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες ή με περιορισμένη κινητικότητα στις παραλίες. Σκοπός είναι να γνωστοποιηθούν και να υλοποιηθούν εκείνες οι παρεμβάσεις οι οποίες απαιτούνται σε μία παραλία ώστε να παρέχεται στα άτομα με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας ολοκληρωμένη η αλυσίδα προσβασιμότητας.

Με στόχο αφενός την φυσική πρόσβαση των ατόμων μεαναπηρία στους θαλάσσιους χώρους και αφετέρου την ισότιμη κοινωνική ένταξή τους, προτείνεται η αναβάθμιση των υποδομών του παραθαλάσσιου μετώπου του Δήμου Μήλου με παρεμβάσεις αλλά και διαμόρφωση κατάλληλων εγκαταστάσεων, τόσο στον ευρύτερο χώρο της παραλίας όσο και στον χώρο κολύμβησης, οι οποίες να τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές σχεδιασμού για ΑμεΑ και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμος Μήλου, με το έργο αυτό, έχει στόχο τον προσβάσιμο σχεδιασμό και την κατασκευή εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τουρισμού ειδικών απαιτήσεων αλλά και της εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής.

Ετικέτες: