Με στόχο την ασφαλή και άνετη φιλοξενία των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο νησί, ο Δήμος Ανάφης αποφάσισε την κατεδάφιση και εκ νέου ανέγερση χώρου πολιτισμού

Εκ θεμελίων... βελτίωση

Την κατεδάφιση του κτιρίου των πολιτιστικών εκδηλώσεων και την ανέγερσή του από μηδενική βάση, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανάφης.

Εισηγούμενος το θέμα ο Δήμαρχος Ανάφης, κ. Ιάκωβος Ρούσσος, εξήγησε, πως «όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Ανάφης υπό την ιδιοκτησία του έχει το κτήριο αυτό, που συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό μας Συμβούλιο, το οποίο στεγάζει επίσης τον Πολιτιστικό Σύλλογο, ενώ φιλοξενεί την κάθε πολιτιστική εκδήλωση, καθώς και άλλα συναφή πολιτιστικά γεγονότα».

Επιπροσθέτως ανέφερε, ότι «αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα δούμε ότι είναι ένα συνεχές μέλημά μας, ο χώρος αυτός να συντηρηθεί, πολλάκις έχει επιχειρηθεί αυτό, όμως η κατάσταση του κτηρίου ζητά συνεχώς επισκευές, χωρίς το πρόβλημα να αντιμετωπίζεται, δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη τεχνικών, η στατικότητα του κτηρίου είναι κακή».

Διευκρίνισε δε, πως «το κτήριο αυτό για την εποχή της κατασκευής του ήταν υπέροχο, εξυπηρέτησε και μέχρι σήμερα εξυπηρετεί, όμως είναι ένας χώρος που φιλοξενεί εκδηλώσεις για όλο το νησί και έχουμε υποχρέωση να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή».

Από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων που τοποθετήθηκαν, σημειώθηκε, ότι κάθε ενέργεια συντήρησης ή ανακατασκευής του κτηρίου, δεν θα πρέπει να προηγηθεί όλων των αδειοδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων του έργου, δεδομένου, ότι ο χώρος αυτός είναι ο μοναδικός χώρος στο νησί εξυπηρέτησης σκοπού εκδηλώσεων.

Τελικώς, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, εξουσιοδοτώντας τον Δήμαρχο Ανάφης για κάθε ενέργεια έκδοσης άδειας μελέτης κατεδάφισης και ανέγερσης του κτηρίου αυτού από μηδενική βάση, με απώτερο στόχο, την κατασκευή ενός κτηρίου, που θα εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού με άνεση και κυρίως με ασφάλεια.

Ετικέτες: