Τελετή παράδοσής του από το Υπουργείο Ναυτιλίας στο Λιμενικό Σώμα παρουσία και του Υπουργού Υγείας, Β. Κικίλια

Λιμενικό σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό για τις Κυκλάδες

Ένα νέο σκάφος με κατάλληλα διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών για την εξυπηρέτηση των διακομιδών στις Κυκλάδες απέκτησε το Λιμενικό Σώμα, στο πλαίσιο της επίσημης τελετής παράδοσής του από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας προς την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Το συγκεκριμένο σκάφος θα διατεθεί στη Λιμενική Αρχή Νάξου προκειμένου να καλύπτει ανάγκες σε όλο τον νησιωτικό νομό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και Αντιναύαρχος, Θεόδωρος Κλιάρης στη χθεσινή τελετή στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Σημειώνεται πως στην εκδήλωση εκτός από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, έδωσε το “παρών” μεταξύ άλλων και ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της υγείας

Σύμφωνα με την πλευρά του Υπουργείου Ναυτιλίας, “το σκάφος αυτό είναι κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και καλύπτει, εκτός από τις επιχειρησιακές ανάγκες του Σώματος και τις ανάγκες διακομιδής βαρέων πασχόντων ασθενών του Ε.Κ.Α.Β.. Επίσης, αποτελεί το πρώτο από τα τρία συνολικά σκάφη που αναμένεται να παραλάβει το Λιμενικό Σώμα και θα διατεθεί στη Λιμενική Αρχή Νάξου. Η προμήθεια του σκάφους πραγματοποιήθηκε μέσα από το Στρατηγικό Έργο «Παιώνας» και χρηματοδοτήθηκε από το INTERREG Ελλάδα Κύπρος 2014-2020. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναγνωρίζοντας τη σπουδαία χρησιμότητα των σκαφών αυτών, έχει αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια άλλων τεσσάρων παρόμοιου τύπου σκαφών”.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος στον χαιρετισμό του, σημείωσε πως, “Επί σειρά μηνών ζούμε σε πρωτόγνωρες για όλους συνθήκες μίας πανδημίας”, μέσα στις οποίες όπως σχολίασε, διακρίνονται όμως και “ελπιδοφόρες σαν τη σημερινή”. Κι αυτό καθώς όπως πρόσθεσε, το Λιμενικό Σώμα εξοπλίζεται με ένα σκάφος σύγχρονο που θα μπορεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό να πραγματοποιεί τις διακομιδές ασθενών στα νησιά.

“Η διακομιδή ασθενών δεν είναι απλώς μία κοινωνική δράση, αλλά έργο που επιτελείται με ανθρωπιά και πλήρη ενσυναίσθηση του πάσχοντα συμπολίτη μας που μας κοίτα στα μάτια με ελπίδα στην αρχή και με ευγνωμοσύνη στο τέλος όταν είναι στα χέρια του ιατρού” σχολίασε ο Αρχηγός, ευχαριστώντας με τη σειρά του το Υπουργείο γι αυτήν την προμήθεια.

Ακολούθως παρουσίασε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους, ενώ γνωστοποίησε πως θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 12 άτομα συν το πλήρωμα. Ο ίδιος σημείωσε πως αναπτύσσει ταχύτητα άνω των 40 κόμβων είναι πετρελαιοκίνητο και έχει δύο σύγχρονους κινητήρες.

Ο κ. Κλιάρης δεν παρέλειψε να σημειώσει πως έχει ναυπηγηθεί στην Ελλάδα και πως πλέον θα διατεθεί στη Λιμενική Αρχή Νάξου για να επιτελεί ένα “αξιοθαύμαστο κοινωνικό έργο”.