Σε διαβούλευση τίθεται σήμερα το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Πάρο

  • Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020 - 12:30

Μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες που περιλάμβαναν τη συμμετοχή και εμπλοκή του κοινού στη διαμόρφωση του οράματος για την Πάρο, τίθεται σε διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα και ώρα 19:00΄,  το σχέδιο για την βιώσιμη κινητικότητα στην Παροικιά. 

 

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται από το Σχέδιο διαμορφώνονται γύρω από 4 άξονες:

⦁ ΠΕΖΟΙ: Προτεραιότητα στις μετακινήσεων πεζών, μέσω της αύξησης του διαθέσιμου χώρου για τους πεζούς, τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης, τις συνθήκες ήπιας κυκλοφορίας, κ.ά.

⦁ ΜΜΜ: βελτίωση εξυπηρέτησης με τα αστικά ΚΤΕΛ

⦁ ΠΟΔΗΛΑΤΑ: δημιουργία υποδομών, σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, κ.ά.

⦁ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ: τοποθέτηση μπαρών, επέκταση ελεγχόμενης στάθμευσης, ηλεκτρονική πληροφόρηση, κ.ά. 

Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, δήλωσε «Έχοντας συνδιαμορφώσει όλοι μαζί το όραμά μας για την Πάρο, είμαστε σήμερα στη θέση να παρουσιάζουμε ένα πλέγμα δράσεων, όπως η δημιουργία κόμβων, η διαπλάτυνση πεζοδρομίων, ποδηλατικές διαδρομές, υποδομές προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, κ.ά., η υλοποίηση των οποίων θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, ώστε να καταστεί η Παροικιά πρότυπο βιώσιμης κινητικότητας στις Κυκλάδες, αλλά και πανελλαδικά». 

Στον ιστοχώρο που έχει κατασκευαστεί ειδικά για το ΣΒΑΚ της Πάρου svak-paros.gr,  μπορεί κανείς να βρει περισσότερες πληροφορίες, αλλά και το link για να μπορέσει να παρακολουθήσει σήμερα την παρουσίαση του Σχεδίου. 

 

Δείτε ζωντανά την παρουσίασή του στον σύνδεσμο: 

 

https://us02web.zoom.us/j/83651899172?pwd=dGc5NDUzSUpjMzZDY2o1dWI4azJ1dz09

 

Ετικέτες: