Δεκτό το αίτημα της μειοψηφίας για μεταβίβαση έκτασης από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης προς το Δήμο Ανάφης για τη δημιουργία δομών μεταποίησης και επεξεργασίας προϊόντων

Έμπρακτη στήριξη στον πρωτογενή τομέα

  • Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:16

Την εκκίνηση των διαδικασιών, προκειμένου να υποβοηθηθεί ο πρωτογενής τομέας της Ανάφης, μέσω της δημιουργίας ελαιοτριβείου, συσκευαστηρίου μελιού ή άλλων υποδομών, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανάφης.

Την εισήγηση του θέματος ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, κ. Χάλαρης Ιωάννης, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του τόνισε, πως «ο πρωτογενής τομέας στο νησί μας, σε συνδυασμό με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι τα δύο σημαντικά “κλειδιά” για την δημογραφική ανάκαμψη του νησιού μας».

Παρ’ όλα αυτά υπενθύμισε, ότι «οι δυσκολίες παραγωγής των περισσότερων αγροτικών προϊόντων είναι γνωστή σε όλους και δεν είναι λίγοι αυτό που την χαρακτηρίζουν ασύμφορη».

Ως περισσότερο πρόσφατο παράδειγμα, ο κ. Χάλαρης έθεσε τη βλάβη που σημειώθηκε στο ελαιοτριβείο του νησιού, «με αποτέλεσμα μεγάλη ποσότητα ελαιοκάρπου να πάει χαμένη».

Εκ μέρους, λοιπόν, της δημοτικής παράταξης “Ανάφη – Ένα βήμα μπροστά”, προτάθηκε μία σειρά έργων υποδομής για την προσπάθεια στήριξης του αγροτικού και εν γένει του πρωτογενή τομέα.

Η παράταξη, ζήτησε από τη δημοτική αρχή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μεταβιβαστεί έκταση, που βρίσκεται στην κυριότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς το Δήμο Ανάφης, προκειμένου να υπάρξουν τα αναγκαία έργα υποδομής, όπως δίκτυο ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και οδικής πρόσβασης, με απώτερο στόχο τη δημιουργία εργαστηρίου μεταποίησης αγροτικών προϊόντων στην Ανάφη, όπως για παράδειγμα ελαιοτριβείο, συσκευαστήριο μελιού κλπ.

Από την πλευρά του Δημάρχου, τονίστηκε ότι ο Δήμος Ανάφης έχει έμπρακτα αποδείξει τη στήριξή του στον πρωτογενή τομέα, με την πραγματοποίηση έργων οδοποιίας, άρδευσης, ηλεκτροδότησης κλπ, ενώ θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα όσο αυτό θα καθίσταται αναγκαίο.

Ως εκ τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανάφης, αποφάσισε ομόφωνα την στήριξή του στον πρωτογενή τομέα του νησιού, μέσω της υιοθέτησης των προτάσεων που εκφράστηκαν από την παράταξη της μειοψηφίας, για την παραχώρηση εκτάσεων οικοπέδου για ένταξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανάφης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με στόχο την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών για επεξεργασία και μεταποίηση των προϊόντων.

Ετικέτες: