Τριήμερη Περιοδεία Νίκου Συρμαλένιου στην Νάξο

  • Τετάρτη, 21 Ιουλίου, 2021 - 18:37

Σειρά συναντήσεων με φορείς και επισκέψεων σε χωριά της Νάξου πραγματοποίησε ο Νίκος Συρμαλένιος κατά το τριήμερο παραμονής του στο νησί, από το Σάββατο 17/7 έως και την Δευτέρα 19/7. Συνοδευόμενος από τον Συντονιστή της Ο.Μ. Νάξου, Παναγιώτη Στεργίου, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Μιχάλη Φραγκίσκο και Λευτέρη Βερύκοκκο, καθώς και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., επισκέφθηκαν την Κωμιακή, τη Μονή, την Κόρωνο, το Δαμαριώνα και το Χαλκί.

Έγιναν συναντήσεις επίσης με τον Δήμαρχο Νάξου και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νάξου Δημήτρη Λιανό, καθώς και με τους επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, Λεονάρδο Χατζηανδρέου και Βασίλη Βρούτση, αλλά και με προέδρους τοπικών Κοινοτήτων. Επίσης, πραγματοποιήσε επίσκεψη στο χώρο του κλιμακίου της Πυροσβεστικής στο Χαλκί της Νάξου.

Τέλος ο Νίκος Συρμαλένιος, μαζί με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., παρευρέθηκε στα εγκαίνια των δύο λαογραφικών μουσείων στην Κόρωνο, συναντήθηκε και συζήτησε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραγαίας, και ακόμη επισκέφθηκε τη Νησίδα Μουσείων στο Κάστρο της Νάξου, όπου ξεναγήθηκε στο χώρο από τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, κ. Δημήτρη Αθανασούλη.

Στις συναντήσεις αυτές με επίκεντρο τον πολιτισμό, αναδείχθηκε η τεράστια σημασία της ιστορικής και πολιτιστικής διαδρομής της Νάξου, που είχε και καθοριστική επίδραση στον κυκλαδικό πολιτισμό

Επίσης την Κυριακή το πρωΐ συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο που εξέπεμπε από τη Νάξο και αναφερόμενος στο lockdown της Μυκόνου είπε ότι είναι ένα καταστροφικό σήμα για τον τουρισμό.

Δείτε αναλυτικά εδώ.