Δελτίο τύπου παράταξης "Ενωμένοι για το Νησί μας"

"Στερνή μου γνώση…"

  • Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, 2021 - 17:20

Δυστυχώς κ  Δήμαρχε το " κάλλιο αργά παρά ποτέ" δεν ισχύει στην περίπτωση του κ. Σανταμούρη.
Τα αντανακλαστικά σας δεν λειτούργησαν ως έπρεπε και κρίνονται επιεικώς ανεπαρκή!
Υπάρχουν ξέρετε κάποιες κόκκινες γραμμές, που δε χωρούν ούτε σκέψη ούτε συζήτηση ακόμα κι αν οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε έχουν το ανάλογο πολιτικό κόστος.
Πάνω απ' όλα κ. Δήμαρχε είμαστε άνθρωποι, πέρα από τις ιδιότητες και τα αξιώματα που κατέχει ο καθένας μας.
Οφείλατε λοιπόν κ. Δήμαρχε να πάρετε άμεσα-στο σωστό χρόνο- το λόγο, όπως κάνετε επανειλημμένα διακόπτοντας τον ομιλούντα και να επαναφέρετε στην τάξη τον αμετανόητο έως σήμερα κ. Σανταμούρη, όπως έπραξε κατ' επανάληψη ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας κ. Κροντηράς κατά τη διάρκεια ενός Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο διήρκεσε ούτε μία, ούτε δύο αλλά 4 ώρες! Δεν βρήκατε μέσα σ' αυτές τις 4 ώρες- ούτε εσείς ούτε κανένα μέλος της Δημοτικής σας Παράταξης-  ούτε μια λέξη για να εγκαλέσετε τον κ. Σανταμούρη, ο οποίος οδηγούσε στον απόλυτο κατήφορο το σύνολο της Δημοτικής σας Παράταξης, παρόλο που προκληθήκατε από τον κ. Κροντηρά να το πράξετε, τουλάχιστον δύο φορές.
Θα αρκούσε απλά και μόνο να εξηγήσετε στον κ. Σανταμούρη ότι αρκεί μια και μόνο στιγμή στη ζωή μας για να αποκτήσει ο καθένας από εμάς το χαρακτηρισμό του ΑΜΕΑ και ότι αυτή δεν είναι μια ιδιότητα που αποδίδεται a priori σε μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, στιγματίζοντάς την μάλιστα κατά την άποψη του κ. Σανταμούρη  για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Αφήσατε πολύ χρόνο να πάει χαμένος, με αποτέλεσμα όλη τη νύχτα να "αλωνίζει" ο κ. Σανταμούρης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να "ζητάει και τα ρέστα" από απλούς πολίτες οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τα ΑΜΕΑ, όπως και οι περισσότεροι από εμάς.
Η αδράνειά σας οδήγησε τον τόπο μας στον απόλυτο εξευτελισμό. Τα όσα διαδραματίστηκαν και ελέχθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τήνου έγιναν νούμερο ένα είδηση σ' όλα τα ΜΜΕ πανελληνίως κι εσείς συνεχίζατε να σφυράτε αδιάφορα αναλογιζόμενος την πολιτική θύελλα που θα ξεσήκωνε η όποια ηθικά επιβεβλημένη πολιτική σας απόφαση.
Επιτρέψατε να γίνει ο τόπος μας και οι φιλάνθρωποι Τήνιοι δημότες μας αντικείμενο σχολιασμού και χλευασμού πανελληνίως.
Το κακό έχει ήδη γίνει. Τα λόγια του κ. Σανταμούρη έχουν διεισδύσει στον ψυχισμό των εν λόγω ατόμων και η εικόνα της Τήνου μας έχει καταρρακωθεί χάρη στη δική σας ανεπάρκεια και δειλία.
Πραγματικά, δεν ανταποκριθήκατε στο ελάχιστο στο αξίωμα που κατέχετε. Φανήκατε λίγος...
Όσο για τον κ. Σανταμούρη, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο απ' αυτόν. Ήταν θέμα χρόνου να αποκαλύψει τα πραγματικά στοιχεία του χαρακτήρα του, τα οποία επιμελώς έκρυβε για ψηφοθηρικούς λόγους. Σήμερα γνωρίζουν όλοι ποιος πραγματικά είναι και τι πρεσβεύει. Αφήνεται πλέον στην κρίση των Τηνίων, οι οποίοι όπως φαίνεται από την πρώτη στιγμή θα είναι αμείλικτοι απέναντί του.
Εν κατακλείδι, θεωρούμε ότι ακόμα και μετά τη διαγραφή του απο τη Δημοτική σας Παράταξη ,δεν έχετε ολοκληρώσει την υποχρέωση που έχετε πλέον απέναντι στον Τηνιακό λαό, να τον αποπέμψετε από το αξίωμα που σήμερα κατέχει, ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου- Άνδρου.
Για τον λόγο αυτό κι επειδή κρίνουμε ότι δεν είστε άξιος να το πράξετε, ζητούμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, το οποίο θεωρούμε ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων έστω για μία και μοναδική φορά και θα παύσει τον κ. Σανταμούρη από τα μέχρι τώρα καθήκοντά του.