Ο Κτικάδος ζωντανεύει τα Χριστούγεννα με έναν αγιοβασιλιάτικο αγώνα δρόμου

Santa Claus is running... to Ktikados

  • Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021 - 06:12

Πρόταση, προκειμένου η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Δήμου Τήνου να αναλάβει τη συνδιοργάνωση εορταστικής εκδήλωσης για μικρούς και μεγάλους στο χωριό, κατέθεσε η Τοπική Κοινότητα Κτικάδου.

Πρόκειται για μία εορταστική και αθλητική εκδήλωση με τίτλο «Santa Claus is running to Ktikados» και προτείνεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας να μετατεθεί για την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της προέδρου της Κοινότητας του Κτικάδου, η εκδήλωση συνίσταται στη πραγματοποίηση ενός αγώνα δρόμου μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων με αφετηρία της διαδρομής την πλατεία του οικισμού Σπεράδου και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Κτικάδου (Ξινάρια-πλύστρες), με σκοπό την ανάδειξη και την προβολή των οικισμών της Κοινότητας, αλλά και των περιπατητικών ευκαιριών που αυτή έχει, η διαδρομή θα διασχίσει τον οικισμό Τριπόταμο, θα διέλθει από τον πλέον παλαιότερο «ημιονικό» δρόμο που εξυπηρετούσε το νησί και την Κοινότητα από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και μέσω της θέσης «Αγία Ξένη – Χάνι» θα οδηγηθεί στο τερματισμό, που είναι ο οικισμός του Κτικάδου.

Για τα μικρά παιδιά που θα συμμετάσχουν η διαδρομή, μήκους περίπου 400 μέτρων, θα έχει αφετηρία έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας των Χιονιών στο Χατζηράδο/Μοδενάδο και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Κτικάδου (Ξινάρια-πλύστρες).

Η στολή συμμετοχής στην εκδήλωση θα είναι η κλασική αγιοβασιλιάτικη κόκκινη στολή, ενώ δυνατότητα συμμετοχής έχουν τόσο ενήλικες όσο και παιδιά.

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση της προέδρου θα υποβληθεί αίτημα στο Κέντρο Υγείας Τήνου για τη εξασφάλιση συνδρομής ιατρού στην εκδήλωση, για λόγους ιατρικής ασφάλειας, όπως επίσης και στο Αστυνομικό Τμήμα Τήνου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στα σημεία της διαδρομής που διασταυρώνονται με αμαξωτό δρόμο.

Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.