2,3 ευρώ στην Ανάφη για βελτίωση της οδοποιίας

Σε προγραμματική σύμβαση με τον αναπτυξιακό οργανισμό «Εύδημος Α.Ε.» προχωρά ο Δήμος Ανάφης, προκειμένου να προχωρήσει το τεράστιο έργο των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ για την αγροτική οδοποιία.

Με απόφαση του αν. Υπουργού Εσωτερικών, εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Ανάφης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που αφορά στην «Αγροτική οδοποιία δύο οδικών τμημάτων στη νήσο Ανάφη», με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 2.318.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ανάφης, σε συνεργασία με τον αναπτυξιακό οργανισμό ΟΤΑ «Εύδημος Α.Ε.» συνάπτει προγραμματική σύμβαση, αντικείμενο της οποίας είναι η μελέτη για τα εξής δύο έργα που αφορούν παρεμβάσεις βελτίωσης δυο αγροτικών οδών συνολικού μήκους 4.584,64 μέτρων του Δήμου Ανάφης:

Α) Αγροτική οδοποιία οδικού τμήματος: Παναγία Αξινών – Χορεύτρα – Βρύση.

Β) Αγροτική οδοποιία οδικού τμήματος: Ελικοδρόμιο - Ψάθη – Βίγλα.

Αναφορικά με τις εργασίες βελτίωσης, πέραν των απαιτούμενων χωματουργικών εργασιών, προτείνεται η παρακάτω διαμόρφωση για την οδοστρωσία (σύμφωνα με την υπάρχουσα προμελέτη):

- Στρώση υπόβασης, πάχους (περίπου 10 εκατοστών).

- Δύο Στρώσεις βάσης, πάχους 10 εκατοστών, έκαστη.

- Ασφαλτική προεπάλειψη.

- Ασφαλτική στρώση, πάχους 5 εκατοστών.

- Ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη.

- Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 4 εκατοστών.

Οι μελέτες που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου αφορούν σε τοπογραφική μελέτη, μελέτη οδοποιίας, περιβαλλοντική μελέτη, καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου και ΣΑΥ-ΦΑΥ.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Εύδημος Α.Ε.» , στο πλαίσιο της συνεργασίας, θα παραδώσει στον Δήμο Ανάφης τις παραπάνω απαιτούμενες μελέτες, θεωρημένες και ολοκληρωμένες. Πιο συγκεκριμένα, αναλαμβάνει να εκπονήσει, να ελέγξει, να θεωρήσει και να εγκρίνει τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες που θα απαιτηθούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις προβλεπόμενες διαδικασίες, να συντάξει τα Τεύχη Δημοπράτησης, να παρέχει αναλυτική ενημέρωση στους αντισυμβαλλόμενους και στους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς, όποτε αυτό του ζητηθεί και να οργανώσει την υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης σε διαδικαστικό επίπεδο, μεταξύ άλλων.

Η ισχύς της προγραμματικής σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και η διάρκειά της ορίζεται έως πέντε μήνες. Στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνεται η εκπόνηση του έργου μέχρι την οριστική παραλαβή του. Η σύμβαση μπορεί να παραταθεί μέχρι ένα επιπλέον έτος.

Ετικέτες: