Έντονη παρέμβαση για την άρση της επικινδυνότητας

  • Τετάρτη, 27 Απριλίου, 2022 - 06:16

Σε παρέμβαση προς την Αστυνομία προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Σίφνου, κ. Γεώργιος Γεωργούλης, σχετικά με την επικινδυνότητα που εμφανίζεται σε διάφορα σημεία εκτέλεσης του έργου των νέων δικτύων αποχέτευσης σε κεντρικούς οικισμούς της Σίφνου.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο Αντιδήμαρχος, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου λίγα εικοσιτετράωρα πριν το Πάσχα, ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του αναφορικά με τον τρόπο υλοποίησης του έργου και της αποκατάστασης των γραφικών πλακόστρωτων στους κεντρικούς οικισμούς του νησιού στην πορεία υλοποίησης του έργου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ίδιου, ο κ. Γεωργούλης κατέθεσε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό Σίφνου, προς την κοινοπραξία εταιρειών η οποία έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου, καθώς και προς την επιβλέπουσα Υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στη σχετική καταγγελία, ο κ. Γεωργούλης καταγγέλλει την κοινοπραξία και την επιβλέπουσα υπηρεσία της ΠΝΑΙ για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων όσον αφορά:

α) στην αποκατάσταση των σκαμμάτων της κατασκευής δικτύων αποχέτευσης στους κεντρικούς οικισμούς Δήμου Σίφνου,

β) στην επικινδυνότητα των ανοικτών σκαμμάτων και φρεατίων,

γ) στα εγκαταλελειμμένα υλικά και μπάζα σε διάφορα σημεία των οικισμών και των κεντρικών δρόμων,

δ) στην επικινδυνότητα του οδικού δικτύου από καθιζήσεις του οδοστρώματος στο κέντρο της Απολλωνίας και των Εξαμπέλων,

ε) στις ελλιπείς αποκαταστάσεις σε ιδιοκτησίες, όπως απομάκρυνση μπαζών από οικόπεδα, αποκαταστάσεις σε φθορές οικιών (εξωτερικά και εσωτερικά επιχρίσματα, εσωτερικές υγρασίες, κ.α.),

στ) στον απαιτούμενο γενικό καθαρισμό των δρόμων και των πλακόστρωτων, ζ) τον απαιτούμενο καθαρισμό των δημοτικών parking που χρησιμοποιούσαν για διευκόλυνση του έργου, καθώς και κάθε άλλης πράξης που απαιτείται, προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια των δημοτών και επισκεπτών και η καλαίσθητη εικόνα των οικισμών.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, «μετά από επανειλημμένες οχλήσεις, τόσο στους εργοδηγούς, όσο και στο Κλιμάκιο της Περιφέρειας που επισκέφτηκε το έργο στις 5 και 6 Απριλίου 2022, δυστυχώς ελάχιστα έχουν πραγματοποιηθεί», ενώ ο ίδιος υπογράμμισε, πως «καθιστώ υπεύθυνους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Κοινοπραξία για τυχόν ζημιές που θα προκύψουν σε οχήματα, στη λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και τυχόν ατυχήματα που θα προκληθούν ή/και διαφυγόντα κέρδη που θα απαιτηθούν από τους πληττόμενους».

Ο ίδιος εξέφρασε την αγωνία του σχετικά με την αποκατάσταση της επικινδυνότητας, αλλά και της κακής εικόνας που δημιουργούνται από τις πλημμελείς αυτές εργασίες, δεδομένου ότι μόλις λίγα εικοσιτετράωρα απέμεναν για το Πάσχα, με την επισκεψιμότητα να είναι υψηλή ενώ στη σχετική καταγγελία επισύναψε επίσης και ενδεικτικές φωτογραφίες, αναφορικά με την εικόνα που επικρατούσε.