Ανάδειξη νομαρχιακής επιτροπής και τοπικών οργανώσεων του ΚΙΝ.ΑΛ.

«Διαδικασία – απάντηση για το πώς θα πορευτούμε έως τις εκλογές»

Έκφραση της βούλησης της βάσης και για την ονομασία του κόμματος
  • Δευτέρα, 9 Μαΐου, 2022 - 06:16

Την Κυριακή, 8 Μαΐου, διεξήχθησαν οι εκλογές ανάδειξης νέων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, αλλά και συνέδρων, εν όψει του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

Οι φίλοι του κόμματος, έσπευσαν στις κάλπες, προκειμένου να αναδείξουν τους τοπικούς και νομαρχιακούς εκπροσώπους του Κινήματος Αλλαγής στα νησιά μεμονωμένα και τις Κυκλάδες, σε επίπεδο νομού, ενώ παράλληλα ψηφοφορία διεξήχθη και για την επιλογή των συνέδρων, που θα συμμετέχουν στο τρίτο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ.

Η εσωκομματική εκλογική διαδικασία έχει μία ακόμη ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου, ότι αναμένεται να διερευνηθεί η βούληση της βάσης, όσον αφορά στην ονομασία του κόμματος, αν δηλαδή θα παραμείνει το «Κίνημα Αλλαγής», ή αν θα «βγει μπροστά» και πάλι το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνοντας την επίσημη ονομασία του κόμματος σε «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής».

Στην εφημερίδα μίλησε ο πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής και συμμετέχων στην διαδικασία, κ. Μάριος Ρούσσος.

Σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, η συμμετοχή των εγγεγραμμένων μελών του κόμματος στην εκλογική διαδικασία, ήταν αρκετά μεγάλη.

«Αυτή η εκλογική διαδικασία έχει ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, αλλά και την ανάδειξη των τοπικών συνέδρων, που θα πάρουν μέρος στο Συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ. που πραγματοποιείται από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do). Βασικό σε αυτή τη διαδικασία, είναι το ζήτημα του ονόματος. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς το συγκεκριμένο θέμα έχει τεθεί ξανά στην κρίση των ψηφοφόρων του κινήματος. Σήμερα, τα δύο ονόματα που ψηφίζει ο κόσμος, είναι το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Ταυτόχρονα, σε όλες τις Κυκλάδες ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ανάδειξη των τοπικών οργανώσεων, καθώς και της νέας νομαρχιακής επιτροπής Κυκλάδων του κόμματος», ανέφερε.

Διευκρίνισε, στο σημείο αυτό, πως η Σύρος εκλέγει 6 εκπροσώπους για το συνέδριο, ενώ ακολουθούν τα υπόλοιπα νησιά με αναλογική εκπροσώπηση, ενώ τηρείται αυστηρά και η ποσόστωση σχετικά με τη γυναικεία συμμετοχή, αλλά και του ηλικιακού κριτηρίου, καθώς ένας εκπρόσωπος οφείλει να είναι κάτω των 35 ετών, στο πλαίσιο της ανανέωσης του κόμματος με νέα στελέχη.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του κόσμου, ο κ. Ρούσσος επεσήμανε, πως «από τις εκλογές του Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα, είχε παγιωθεί ένα ποσοστό του κόμματος πανελλαδικά. Μπορεί να υπήρξε και μία κάμψη δημοσκοπική και αυτό, διότι ο κόσμος περιμένει και το συνέδριο, αλλά και την έκβαση όλου αυτού του διακυβεύματος, δηλαδή το πώς θα πορευτούμε μέχρι τις εθνικές εκλογές. Αυτό σηματοδοτεί και το επερχόμενο συνέδριο, όπου στο πλαίσιο αυτού θα τεθούν όλα αυτά τα ερωτήματα όσον αφορά στο πώς θα συνεχίσουμε κι έτσι να απαντήσουμε στα ζητήματα που μας έχει θέσει η κοινωνία».

Κλείνοντας, ο κ. Ρούσσος σημείωσε, πως στην περίπτωση που μέσα από την εκλογική διαδικασία αναδειχθεί ανάμεσα στους συνέδρους που θα εκπροσωπήσουν τις Κυκλάδες στο 3ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ο ίδιος θα θέσει υποψηφιότητα και για τη θέση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ετικέτες: