Νέο φεστιβάλ για το Δήμο Μυκόνου, αυτή τη φορά με στόχο την ψυχαγωγία και διασκέδαση των παιδιών του Δημοτικού

Έρχεται το 1ο Mykonos Kids Funny Days

Έπειτα από την απόλυτη επιτυχία και διεύρυνση του Mykonos Youth Festival, το οποίο είχε ιδιαίτερη απήχηση σε εφήβους και νέους, το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου επανέρχεται με μία νέα πρόταση, για ένα νέο φεστιβάλ που θα απευθύνεται σε παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυκόνου, εγκρίθηκε η συνολική δαπάνη περίπου 47.500 ευρώ, για την πραγματοποίηση του 1ου Mykonos Kids Funny Days, ενός τριημέρου εκδηλώσεων που έχουν στόχο τη ψυχαγωγία, τη διασκέδαση των παιδιών αλλά και τη μάθηση και ευαισθητοποίησή τους μέσα από τη μεταφορά μηνυμάτων και ερεθισμάτων που θα τους προσφέρουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλο, κ. Ελένη Κοντιζά, το 1ο «Kids Funny Days» έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 30 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου 2022 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο από τις 18:00 έως τις 23:00 και περιλαμβάνει την πραγματοποίηση τριών παραστάσεων, δύο θεατρικών και ενός θεάτρου σκιών με την συμμετοχή συγκροτήματος, τη δημιουργία μίνι λούνα παρκ με την παρουσία ανιματέρ που θα συντονίζουν τις δράσεις για τα παιδιά, φουσκωτής τσουλήθρας και τραμπολίνο για τη διασκέδασή τους.

Παράλληλα, θα υπάρχουν και δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς όπως το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου που πάντοτε συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο προωθώντας στα παιδιά τις αξίες του εθελοντισμού και της συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, τα παιδιά εκτός από τα παραπάνω θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το σκάκι, ένα από αρχαιότερα και δημοφιλέστερα παιχνίδια σε όλο τον κόσμο.

Αναλυτικότερα οι εκδηλώσεις:

Το Αστερόπαιδο του Όσκαρ Ουάιλντ

Ένα πολύ τρυφερό παραμύθι που μιλάει για την σημασία του να είναι κανείς όμορφος στην ψυχή και όχι στο πρόσωπο, γεμάτο συγκίνηση και γέλιο, ανεβασμένο για μικρούς και μεγάλους σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη. Η παράσταση προγραμματίζεται για τις 30 Ιουνίου.

Μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες»

Ο καραγκιόζης συναντά τον Βερν με το θίασο του Ηλία Καρελλά και τoυς Burger Project. Ο σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς που οι παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Θέατρο Κάππα συγκινούν και ενθουσιάζουν το παιδικό κοινό τα τελευταία χρόνια, εμπνέεται από το κλασικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν και δημιουργεί ένα πρωτότυπο έργο με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη. Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γιγαντοφιγούρες Θεάτρου Σκιών και τις ξεκαρδιστικότερες ατάκες του πιο αγαπημένου ήρωα μικρών και μεγάλων.

«Περσέας και Ανδρομέδα» από την Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη

Μια παράσταση με πανέμορφα σκηνικά και κοστούμια, με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια και προβολές, προσεγμένη στη λεπτομέρεια φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά.

Νωρίτερα των παραστάσεων από τις 18:00 έως τις 20:30 τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με αστείους ανιματέρ σε εντυπωσιακά ταχυδακτυλουργικά κόλπα, ζογκλερικά, bubble show, κωμικά πρωτότυπα ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμούς χορού και τραγουδιού και να κερδίσουν μπαλόνια με τη συμμετοχή τους.

Τις ίδιες ώρες σε άλλο σημείο του προαυλίου τους περιμένουν φουσκωτή τσουλίθρα και τραμπολίνο που θα τους προσφέρουν τη χαρά του παιχνιδιού. Οι δράσεις αυτές θα εναλλάσσονται και τις τρεις ημέρες πριν από κάθε παράσταση.

Για την πραγματοποίηση και την προβολή των παραπάνω δράσεων θα χρειαστεί ηχητική κάλυψη, ενημερωτικό υλικό και τοποθέτηση εξέδρας, όπως και τα έξοδα μετακίνησης - μεταφοράς και διαμονής των ηθοποιών και συντελεστών.

Η φωτογραφία από την φετινή γιορτή Αυγοτρεχάλας.

Ετικέτες: