Ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για πολυτελείς κατοικίες στις Κυκλάδες

  • Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:34

Τη θέση της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για επενδυτές που ενδιαφέρονται για την απόκτηση πολυτελών ακινήτων επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του οίκου Greece Sotheby's International Realty, ο οποίος εξειδικεύεται στην προώθηση και στην πώληση luxury κατοικιών στα ελληνικά νησιά, καθώς και σε επιλεγμένες τοποθεσίες της ηπειρωτικής χώρας.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του Tourism Today, τη μεγαλύτερη ζήτηση για το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου σημείωσε η Κέρκυρα, με τη Μύκονο, να έπεται και την αθηναϊκή Ριβιέρα, την Πάρο και τη Ρόδο να ακολουθούν. Τη δεκάδα των προορισμών που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών συμπλήρωσαν η Τήνος, το κέντρο της Αθήνας, η Κρήτη, η Κέα και οι Παξοί.

Αναφορικά με τις χώρες προέλευσης των αγοραστών, στην πρώτη θέση παρέμεινε και το 2022 η Μεγάλη Βρετανία, με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να καταλαμβάνουν την 2η και 3η θέση σε requests αντίστοιχα. Οι δύο αγορές παρουσίασαν, πάντως, εξαιρετική δυναμική, με την άνοδο των αιτημάτων να σημειώνουν αύξηση κατά 76% και 74% αντίστοιχα έναντι της ίδιας περιόδου του 2021.