Νέα εποχή για την ιστοσελίδα του Δήμου Αντιπάρου

Με ένα βίντεο που περιέχει κάποια από τα κορυφαία αξιοθέατα του νησιού, υποδέχεται τους επισκέπτες η νέα ιστοσελίδα που κατασκευάστηκε από τον Δήμο Αντιπάρου. Μόλις δύο μήνες νωρίτερα είχε ληφθεί η απόφαση να προχωρήσει ο Δήμος στην ανακατασκευή της διαδικτυακής του πύλης, την υλοποίηση πλατφόρμας - κέντρου ηλεκτρονικών πληρωμών και την υλοποίηση διαδικτυακής πύλης τουριστικής προβολής του. Το πρώτο βήμα έγινε και όπως τονίζεται από τον Δήμο, σύντομα θα υπάρξουν πολλές ακόμα δυνατότητες από την ιστοσελίδα, που θα είναι χρήσιμες σε κατοίκους αλλά και επισκέπτες του νησιού.

Αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη

Πλέον, ο Δήμος Αντιπάρου αναβάθμισε τη ψηφιακή του εικόνα, εγκαινιάζοντας τη νέα, πρωτοποριακή διαδικτυακή πύλη ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας και καινοτομίας, Crowdpolicy.

Μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας, ο Δήμος προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες διαφάνειας, προβολής και συμμετοχικότητας, με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση του πολίτη και επισκέπτη του νησιού, σε όλα τα θέματα άμεσης χρησιμότητας, αλλά και γενικότερου

ενδιαφέροντος. Επιπλέον, η διαδικτυακή πύλη είναι συνδεδεμένη με πολλαπλές υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την καλύτερη διευκόλυνση των δημοτών και την ενίσχυση του

ψηφιακού μετασχηματισμού και της τοπικής οικονομίας.

Η ψηφιακή πύλη του Δήμου Αντιπάρου πλέον διαθέτει, διαδραστικό χάρτη, με σημαντικές τοποθεσίες δράσης, πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης για υποβολή ιδεών ή σχολίων και προτάσεων προς τον Δήμο, πληροφορίες για το Δήμο, την ιστορία του, τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, πληροφορίες για τις υπηρεσίες προς τους Δημότες, καθώς και γενικές πληροφορίες για τους επισκέπτες, ροή νέων για δελτία τύπου, ανακοινώσεις, συνεδριάσεις και προκηρύξεις, ημερολόγιο εκδηλώσεων ώστε να συγκεντρώνονται όλες οι δραστηριότητες σε ένα σημείο καθώς και ενημέρωση των πολιτών και επισκεπτών για δράσεις που αφορούν τον δήμο, όπως ανακύκλωση, προστασία γατών, κ.ο.κ.

Με το νέο portal, ο Δήμος Αντιπάρου επιδιώκει να έρθει ακόμη πιο κοντά στους πολίτες, να καταστήσει ευκολότερη και αμεσότερη την πρόσβαση στα έργα και στις δράσεις του, και

παράλληλα να δημιουργήσει νέες ψηφιακές αναπτυξιακές υποδομές, στο πλαίσιο της ανοικτής διακυβέρνησης και διαφάνειας. Στο επόμενο διάστημα, θα προστεθούν νέες δυνατότητες που θα ενισχύσουν την ψηφιακή καινοτομία του δήμου.

Με μια σύντομη ματιά

Η πρώτη εικόνα του επισκέπτη της ιστοσελίδας antiparos.gr είναι ένα βίντεο με σκηνές του νησιού, από εκδηλώσεις, αρχαία μνημεία αλλά και παραλίες.

Το site χωρίζεται σε 5 κατηγορίες, αρχικά με τον τίτλο “Διοίκηση”, όπου εμπεριέχονται για τη δομή της Δημοτικής Αρχής, στην κατηγορία “Ανακάλυψε” γίνεται αναφορά στα αξιοθέατα, την ιστορία, τον πολιτισμό, την διαμονή, τις δραστηριότητες, κλπ. του νησιού. Στο “Επικαιρότητα” υπάρχει ενημέρωση για ανακοινώσεις, δελτία τύπου, προκηρύξεις, αλλά και γενικότερα για όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των λοιπών οργάνων του Δήμου.

Στην κατηγορία “e-Υπηρεσίες” υπάρχουν οι υποκατηγορίες, καθημερινότητα, μετακινήσεις, εκπαίδευση, εργασία και ασφάλιση και περιουσία και φορολογία. Ο Δήμος αναφέρει ότι σταδιακά θα ενσωματώνονται στην πλατφόρμα όλο και περισσότερες υπηρεσίες του, επεκτείνοντας τη δυνατότητα έκδοσης περισσότερων ψηφιακών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.

Τελευταίο τμήμα είναι αυτό της “Επικοινωνίας” όπου εμπεριέχονται όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας με τον Δήμο και άντλησης όσων επιπλέον πληροφοριών σχετικά με τις διάφορες υπηρεσίες.

Ετικέτες: