Σύστημα τηλεελέγχου των υποδομών ύδρευσης Τήνου

  • Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, 2022 - 06:17

Την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την “Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυούς συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και εντοπισμού διαρροών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Τήνου” αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Τήνου. Πρόκειται για υποέργο, της Πράξης «Υποδομές Ύδρευσης Δήμου Τήνου», η συνολική δαπάνη του οποίου ανέρχεται στα 3.908.498,10 ευρώ.

Το σύστημα τηλεελέγχου επιτυγχάνει τη διαχείριση της παροχής των εξωτερικών και εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, καθώς και την παρακολούθηση και αυτόματο έλεγχο των υδραυλικών λειτουργικών παραμέτρων του δικτύου.

Στόχος του συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και εντοπισμού διαρροών είναι η συνεχής παρακολούθηση των εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων ύδρευσης και η συλλογή και αποθήκευση των σχετικών ιστορικών δεδομένων των στοιχείων του συστήματος ύδρευσης. Το προτεινόμενο σύστημα, προβλέπει την δημιουργία ενός συστήματος συγκέντρωσης πληροφοριών, εποπτικού ελέγχου και διαχείρισης των δεδομένων, από κατάλληλα λογισμικά (συμπεριλαμβανομένων προσομοίωσης του δικτύου). Οι διεργασίες αυτές θα πραγματοποιούνται από λογισμικά εγκατεστημένα στο κεντρικό σύστημα ελέγχου και θα συμβάλλουν στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, μέσω ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου διανομής νερού, το οποίο θα είναι διασυνδεδεμένο, μέσω ασυρμάτων επικοινωνιακών διατάξεων με 10.000 τοπικούς σταθμούς ελέγχου κατανάλωσης, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν ψηφιακούς υδρομετρητές ασύρματης μετάδοσης κατανάλωσης και 7 σταθμούς τοπικού ελέγχου (γεωτρήσεις, δεξαμενές).

Οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου

Οι εργασίες αφορούν σε λεπτομερή σχεδιασμό του προσφερόμενου ολοκληρωμένου συστήματος, την προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρονικού υλικού του κεντρικού σταθμού ελέγχου, την προμήθεια και εγκατάσταση των 7 τοπικών σταθμών ελέγχου, καθώς και του απαιτούμενου εξοπλισμού αυτών για τον πλήρη έλεγχο των εξωτερικών δικτύων (γεωτρήσεις – δεξαμενές).

Επίσης, προμήθεια και εγκατάσταση των 10.000 τοπικών σταθμών ελέγχου κατανάλωσης με δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης και του απαιτούμενου εξοπλισμού τους, για την δημιουργία υπο-ζωνών και την πλήρη παρακολούθηση της παροχής εντός των εσωτερικών δικτύων, προμήθεια και εγκατάσταση όλου του λογισμικού που απαιτείται για την λειτουργία του συστήματος και όλου του εξοπλισμού επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των όποιων αναμεταδοτών - κεραιών απαιτηθούν για την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία του συστήματος.

Προμήθεια και εγκατάσταση όσων οργάνων – συσκευών - εξαρτημάτων (μετρητές στάθμης, παροχής, πίεσης, κ.λ.π.), κατάλληλο υδραυλικό λογισμικό για την προσομοίωση της λειτουργίας του δικτύου και τον υπολογισμό του υδατικού ισοζυγίου, αυτοματοποίηση διαδικασίας σύνδεσης καταγραφής δεδομένων κατανάλωσης με σύστημα έκδοσης λογαριασμών, εργοστασιακές δοκιμές αποδοχής και δοκιμές αποδοχής επί τόπου, δοκιμές ολοκλήρωσης των εργασιών και παράδοσης του συστήματος.

Θα υπάρξει εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας στις λειτουργίες, την υποστήριξη και τη συντήρηση του συστήματος και να πραγματοποιηθεί λειτουργία και υποστήριξη του συστήματος κατά την δοκιμαστική λειτουργία.

 

Ετικέτες: