Οι τρεις υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές “ανοίγουν” τα χαρτιά τους

Στόχοι και προτεραιότητες για τις Κυκλάδες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Κυριακή και επίσημα τα πρώτα τρία ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις Κυκλάδες, οι οποίοι και αναμένεται να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών.

Πρόκειται για τους Γιάννη Βλασερό (ιατρό), Τζώρτζη Μακρυωνίτη (εκπαιδευτικό και νυν περιφερειακό σύμβουλο), αλλά και τον Γιάννη Πολυχρονάκο (ελεύθερο επαγγελματία).
Η “Κοινή Γνώμη” επικοινώνησε και με τους τρεις υποψηφίους του κινήματος στις Κυκλάδες, οι οποίοι μίλησαν για την υποψηφιότητά τους στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ενώ παράλληλα έδωσαν και το πρώτο στίγμα των προτεραιοτήτων τους.
Ο κ. Βλάσερός, μεταξύ άλλων, έθεσε ως προτεραιότητά του τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών στα νησιά, ενώ  ο κ. Μακρυωνίτης δεν στάθηκε μόνο στα θέματα των Κυκλάδων, κάνοντας λόγο και για το έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει σήμερα στη χώρα. Από την πλευρά του, ο κ. Πολυχρονάκος, πέρα των σημαντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι Κυκλαδίτες, στόχος του, όπως τόνισε, είναι να επαναφέρει την εμπιστοσύνη κυρίως των νέων πολιτών προς την πολιτική και το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Γ. Βλασερός: “Εκπλήρωση μιας ανάγκης που προκύπτει από την αγάπη μου για τα νησιά μας”

Την αντιμετώπιση των καίριων και σημαντικών ζητημάτων με τα οποία βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι οι κάτοικοι των Κυκλάδων θέτει ως προτεραιότητα της προεκλογικής του πολιτικής ο Γιάννης Βλασερός.

“Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ των Κυκλάδων είναι για μένα η εκπλήρωση μιας ανάγκης που προκύπτει από την αγάπη μου για τα νησιά μας και την πίστη μου ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κίνημα που μπορεί να δώσει λύσεις, όπως το έχει κάνει και στο παρελθόν, στα συσσωρευμένα προβλήματα των Κυκλάδων, όπως Υγεία, Παιδεία, πρωτογενούς παραγωγής, μεταφοράς και μεταφορικού ισοδυνάμου, αλλά και της διαφύλαξης του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος. Επίσης, σε θέματα ύδρευσης, βασικών υποδομών, όπως δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων. Για αυτό το λόγο συστρατεύομαι για άλλη μια φορά με το ΠΑΣΟΚ και ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης του κυκλαδικού λαού, που θα μου δώσει τη δύναμη να αγωνιστώ πιο αποτελεσματικά για τα νησιά μας”, τονίζει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα.

Τζώρτζης Μακρυωνίτης: Πολιτική με ήθος και γνώση των προβλημάτων

Με βασικά όπλα στην φαρέτρα του, το ήθος στην πολιτική, αλλά και τη μακρά εμπειρία του στην πολιτική σκηνή σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, ο Τζώρτζης Μακρυωνίτης θέτει τον εαυτό του στην κρίση των ψηφοφόρων στις Κυκλάδες.

“Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω όλους όσοι υποστήριξαν την υποψηφιότητά μου, τα μέλη της Τοπικής, της Νομαρχιακής, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη για την αποδοχή της. Για μένα αποτελεί μεγάλη τιμή να αγωνιστώ και να διεκδικήσω μία θέση στο κοινοβούλιο για να μπορέσω να υπηρετήσω αποτελεσματικά με γνώση, ήθος και αποτελεσματικότητα τα νησιά μας, όπως έχω κάνει τόσα χρόνια μέχρι σήμερα”, επισημαίνει ο κ. Μακρυωνίτης.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, “τα βασικά προβλήματα των Κυκλάδων τα γνωρίζουμε όλοι, το θέμα της νησιωτικότητας επίσης, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι τα γνωρίζουν και παραπάνω, εμείς που ζούμε εδώ και πολύ περισσότερο οι κάτοικοι των μικρών νησιών βιώνουν δύσκολες καταστάσεις στα θέματα της Υγείας, της συγκοινωνίας, αλλά και του κόστους της ζωής. Έχω μεγάλη γνώση όλων αυτών των προβλημάτων και αυτό θα με βοηθήσει, ώστε να προτείνω λύσεις και να είμαι αποτελεσματικός. Ναι μεν θα υπηρετήσω τις Κυκλάδες, όμως υπάρχουν κι άλλα πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως για παράδειγμα το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει στον τόπο. Θεωρώ ότι θα συμβάλω καθοριστικά και θα υπηρετήσω τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας, προκειμένου αυτό να περιοριστεί”. 

Γιάννης Πολυχρονάκος: “Η ενασχόλησή μου με τις Κυκλάδες δεν είναι ευκαιριακή”

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης κυρίως των νέων πολιτών προς την πολιτική και τους πολιτικούς, είναι μία από τις κύριες επιδιώξεις του Γιάννη Πολυχρονάκου, ο οποίος επισημαίνει πως οι ερχόμενες εθνικές είναι οι πλέον σημαντικές για το μέλλον της χώρας.

“Σε πολιτικό επίπεδο θέλω να πω ότι οι εκλογές αυτές είναι πολύ σημαντικές γιατί διεξάγονται με το σύστημα της απλής αναλογικής και ο κόσμος μπορεί να ψηφίσει πιο ελεύθερα, δηλαδή το κόμμα που θεωρεί ότι τον πρεσβεύει και παράλληλα να ψηφίσει και τους ανθρώπους που στο πρόσωπό τους βλέπει τους άξιους εκπροσώπους του, για να τον εκπροσωπήσουν στην ελληνική Βουλή. Σε προσωπικό επίπεδο αυτό που θα προσπαθήσω να πετύχω είναι να κάνω κοινωνούς και τους ανθρώπους των Κυκλάδων πως είμαι ένας άνθρωπος της νέας γενιάς που έχω επιλέξει να ζω και να δραστηριοποιούμε εδώ, βιώνοντας καθημερινά τα προβλήματά τους και προσπαθώντας μέσα από τις παρεμβάσεις μου να βρίσκω λύσεις και να παράγω πολιτική. Η ενασχόλησή μου με τις Κυκλάδες δεν είναι ευκαιριακή, είναι διαρκής και συνεχής, ενώ σίγουρα θα συνεχιστεί και μετά το πέρας των εκλογών” δηλώνει στην “Κοινή Γνώμη”.

Όσον αφορά στο πλαίσιο που θα κινηθεί η προεκλογική εκστρατεία του, αναφέρει πως “αρχικά, στο πολιτικό κομμάτι επιθυμώ να προτάξω τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στην κυβερνησιμότητα της χώρας. Παράλληλα, θα επικεντρωθώ και στο κομμάτι των ζητημάτων και των θεμάτων που βιώνουν οι νησιώτες και τα οποία έχουν προκύψει ειδικότερα την τελευταία δεκαετία από την οικονομική κρίση, την πολιτική και αξιακή κρίση, αλλά και την κρίση στον τομέα της Υγείας και τώρα τελευταία με την ενεργειακή κρίση.  Κυρίως, όμως, θα πρέπει να αναδείξουμε τα προβλήματα της νησιωτικότητας, γιατί δυστυχώς το αθηνοκεντρικό κράτος, ενώ ακούει τα προβλήματα, δεν θεωρεί ότι χρήζουν άμεσης παρέμβασης και λύσης”, καταλήγει ο κ. Πολυχρονάκος.