Άνδρος: Ολοταχώς για ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή

  • Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:00

Ο Δήμος Άνδρου πιστός στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της Κυκλικής Οικονομίας, αλλάζει βήμα-βήμα την προσέγγισή του στη διαχείριση απορριμμάτων, βαδίζοντας σε ένα μέλλον Ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ).

Υιοθετούμε καλές πρακτικές προδιαλογής των συσκευασιών και των οργανικών (κομποστοποιήσιμων) υλικών, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη ταφή και την ενίσχυση της παραγωγής με δευτερογενή υλικά για δημιουργία νέων προϊόντων, όπως το λίπασμα για τις καλλιέργειες. Για το σκοπό αυτό, συνεργαζόμαστε με τους συναρμόδιους φορείς της Πολιτείας, μεταξύ αυτών και με εξειδικευμένους ακαδημαϊκούς φορείς και επιστήμονες, κι από αυτήν την οπτική προέκυψε η ενεργός συμμετοχή μας στη σπουδαία συνεργασία για την υλοποίηση του προγράμματος “SIRCLES”.

Το πρόγραμμα SIRCLES υλοποιείται από το Εργαστήριο Οργανικής Χημικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) και τη ΜΚΟ Οργάνωση ΓΗ, με τη στήριξη του Δήμου Άνδρου. Εκτός από την Ελλάδα συμμετέχουν εταίροι από Ισπανία, ήταν Ιταλία, Τυνησία, Λίβανο, Παλαιστίνη και Ιορδανία. Πρόκειται για ένα ερευνητικό πρόγραμμα, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό την ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων. 

Δείτε αναλυτικά τα επισυναπτόμενα έγγραφα. 

Ετικέτες: