Κομματική πολιτική εκδήλωση στη Σύρο και γνωριμία με τους υποψήφιους βουλευτές των Κυκλάδων

Κυκλάδες: “Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για δικαιοσύνη παντού”

Την ουσιαστική στήριξη των νησιών των Κυκλάδων θέτουν σε προτεραιότητα όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησαν στη Σύρο, το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο της καλύτερης γνωριμίας τους με τους πολίτες.

Ο Νίκος Συρμαλένιος (βουλευτής), ο Γιώργος Μαραγκός (πρώην δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης), η Μαρία Χανιώτη (πρώην αντιδήμαρχος δήμου Πάρου) και ο Βασίλης Γλέζος (νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και δίκτυο εργαζομένων επισιτισμού τουρισμού) θέτουν τον εαυτό τους στην κρίσιμη μάχη των επόμενων εκλογών, καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ώστε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τις υγιείς δυνάμεις της χώρας που συμπορεύονται με το κόμμα, να χτίσουν μία σύγχρονη Ελλάδα, η οποία θα απολαμβάνει δικαιοσύνη παντού.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο ΔΙΟΓΕΝΗΣ μέλη και φίλοι του κόμματος έδωσαν το παρών, προκειμένου να ακούσουν βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη νησιωτικότητα, την παιδεία, την υγεία, τις επιχειρήσεις, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, καθώς και για πολλά άλλα θέματα, που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο πολιτικά για το κόμμα τους.

Ιδιαίτερα αιχμηρές υπήρξαν οι αναφορές από όλους σχετικά με τη σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία χαρακτήρισαν κυβέρνηση διαφθοράς και ευνοιοκρατίας. Οι ίδιοι μίλησαν για ένα καθεστώς που πρέπει να ανατραπεί, αν ο κόσμος επιθυμεί καλύτερες μέρες και βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Σε συνέχεια των ανωτέρω, απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που ζητούν δικαιοσύνη σε κάθε πεδίο ώστε να συμπορευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δηλαδή ένα κόμμα με αρχές και αξίες που αφετηρία του έχει την ίδια την κοινωνία.

Αναφορά στην παρακαταθήκη που άφησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός

Και οι τέσσερις υποψήφιοι βουλευτές έκαναν πρωτίστως αναφορά στην πολύτιμη πορεία και το έργο του Νεκτάριου Σαντοριού, ο οποίος είχε διατελέσει Υπουργός Ναυτιλίας με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και υπήρξε για μεγάλο διάστημα βουλευτής Δωδεκανήσου. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έφυγε πρόσφατα από τη ζωή εξαιτίας της ασθένειάς του με καρκίνο. Σύμφωνα με όσα τόνισαν, ο ίδιος άφησε “μία εξαιρετική παρακαταθήκη στους συντρόφους του”, έχοντας στηρίξει τα νησιά από τις θέσεις που υπηρέτησε, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η νησιωτικότητα ήταν σε πρώτο πλάνο. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την ανακούφιση των νησιωτών από το αυξημένο και μεγάλο βάρος των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων ενώ δεν παρέλειψαν να υπενθυμίσουν τις πολιτικές στήριξης των υποδομών στα νησιά, όπως ενδεικτικά τις μονάδες αφαλατώσεων για τα μικρά νησιά και τη διαχείριση του προβλήματος της λειψυδρίας.

Ωστόσο, πέρα και πάνω απ΄ όλα, οι υποψήφιοι βουλευτές επεσήμαναν πως οδηγός για όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παραμένει η κληρονομιά του ήθους που άφησε πίσω του στην πολιτική, ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Να ηττηθεί πανηγυρικά η Νέα Δημοκρατία”

Ενόψει εκλογικής αναμέτρησης, οι υποψήφιοι βουλευτές άσκησαν σκληρή κριτική προς τη σημερινή κυβέρνηση. Με φόντο σκάνδαλα που έχουν “σκάσει” όπως ενδεικτικά, οι υποκλοπές, έκαναν λόγο για μία κυβέρνηση “διαφθοράς, ψέματος και ευνοιοκρατίας”, η οποία όπως υποστήριξαν, “πρέπει να ηττηθεί πανηγυρικά” στις βουλευτικές εκλογές. Εξήγησαν δε, πως, ο κόσμος δεν πρέπει να τρέφει ψεύτικες ελπίδες πως, “ένα κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία που χρωστά 400 εκατ. ευρώ, θα αλλάξει την οικονομία της χώρας, προς όφελος των πολιτών”.

Επιπλέον, απέναντι σε όσους κάνουν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δική του διακυβέρνηση, οι υποψήφιοι υπενθύμισαν πως το κόμμα τους κυβέρνησε σε μία δύσκολη περίοδο που ακόμη υπήρχαν μνημόνια και δεν υπήρχε ανοικτή “στρόφιγγα” χρηματοδοτήσεων. “Ήμασταν με το πιστόλι στον κρόταφο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Συρμαλένιος, λέγοντας παρακάτω μάλιστα πως, “δεν είμαστε όλοι ίδιοι”. Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για μία “βιώσιμη ανάπτυξη” που μπορεί να φέρει για την ίδια την κοινωνία.

Σε ανάλογο τόνο τοποθετήθηκε και ο Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος εξήγησε το εξής: “Το διακύβευμα είναι πολύ καθαρό: Δημοκρατία ή εκτροπή; Ανάπτυξη για την κοινωνία ή εξαθλίωση και στήριξη των λίγων;”.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, επεσήμανε πως το έργο του ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές για τα νησιά υπάρχουν και επιβεβαιώνονται με στοιχεία. Με τη σειρά του κάλεσε τους πολίτες σε συμπόρευση με το κόμμα με το οποίο συμμετέχει στις εκλογές, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει σε αναμέτρηση χωρίς να παίζει το “κρυφτούλι της Νέας Δημοκρατίας”.

Από την πλευρά της, η Μαρία Χανιώτη τόνισε πως θα πορευθεί με αξιοκρατία και ανιδιοτέλεια, ζητώντας από τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε να είναι “πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές”.

“Όχι στην κυβέρνηση των λίγων” υποστήριξε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως με τη Νέα Δημοκρατία “ευνοούνται λίγοι και υποχωρεί το κράτος δικαίου”.

Τέλος, μίλησε ο Βασίλης Γλέζος, ο οποίος έδωσε έμφαση στο κομμάτι της νεολαίας. Σύμφωνα με όσα εξήγησε, η νέα γενιά οφείλει στον εαυτό της πρώτα και κύρια να βγει μπροστά και να παλέψει “για μία δικαιότερη κοινωνία”. Υπογράμμισε μάλιστα πως είναι “αδιανόητο οι νέοι άνθρωποι να μεταναστεύουν για να εργασθούν”, υποστηρίζοντας τέλος, πως, η συμπόρευση όλων με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος ώστε “όλοι μαζί να επιδιώξουμε λύσεις στα προβλήματα”.

Αμέσως μετά, ακολούθησαν δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μαραγκός έδωσε τη δική του απάντηση στο ερώτημα αν ο ίδιος που είχε συστηθεί ως υποψήφιος δήμαρχος, ως ένας άνθρωπος της αγοράς, κάνει ιδεολογικό “άλμα” με την κίνησή του να συμπορευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Σύμφωνα με όσα σχολίασε, αποτελεί μία καθαρή επιλογή να συμπαραταχθεί με δυνάμεις που έχουν ήθος στην πολιτική, έχοντας γνωρίσει από πρώτο χέρι το έργο του κόμματος, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους για θέματα και υποθέσεις της Σύρου, όταν υπήρξε ο ίδιος δήμαρχος του νησιού.