Πολιτική εκδήλωση στη Σύρο και παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών για τις Κυκλάδες

“ΚΚΕ στις εκλογές και στους καθημερινούς αγώνες”

“Ραντεβού” και(!) στην κάλπη προκειμένου “να δυναμώσει η φωνή του ΚΚΕ και να ισχυροποιηθούν οι λαϊκοί αγώνες για μία καθημερινότητα υπέρ των πολλών” δίνουν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος του νομού Κυκλάδων, με τους νησιώτες, ενόψει εθνικών εκλογών.

Στη Σύρο το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Βορείων και Δυτικών Κυκλάδων προκειμένου να παρουσιαστούν οι υποψηφιότητες για το νησιωτικό νομό και συγκεκριμένα το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές.

Αμέσως μετά υπήρξε ομιλία από τη Δήμητρα Παντάπαση, μέλος της κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, η ίδια κάλεσε τον κόσμο να συστρατευθεί με το Κομμουνιστικό Κόμμα και να στηρίξει τη “φωνή” του, προκειμένου οι λαϊκές ανάγκες να ακουστούν και να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

“Εμείς δεν περιμένουμε σωτήρες. Ο λαός σώζει μόνος του τον λαό” αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην πολιτική εκδήλωση, στο πλαίσιο της παρουσίασης βασικών θέσεων του ΚΚΕ.

Όσον αφορά τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος στις Κυκλάδες, αυτά είναι τα εξής: Πάρος - Αναστάσιος Γκίκας, Σαντορίνη - Ανδρέας Βλάχος, Νάξος - Βαγγέλης Κορρές, Τήνος - Φραντζέσκα Πρωτόπαπα, Άνδρος - Κατερίνα Ρεμούνδου, Σύρος - Νικόλας Καΐλης.

Στη σκιά μίας τραγωδίας

Στην ομιλία και τους χαιρετισμούς υποψηφίων, τονίστηκε αρχικά ότι η χώρα αυτή τη στιγμή βαδίζει σε εκλογές στη σκιά μίας τραγωδίας που στέρησε ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας εγκληματικών πολιτικών” στο κομμάτι των μεταφορών και των μετακινήσεων πολιτών. Αναφέρθηκε μάλιστα πως οι πολίτες πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από αυτά τα γεγονότα και “να μαυρίσουν” όσους “μαυρίζουν τις ανάγκες του λαού”.

“Εμείς είμαστε κολλημένοι με τα συμφέροντα των πολλών” ανέφερε στην ομιλία της η κ. Παντάπαση, εξηγώντας πως το ΚΚΕ “βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους”. Σημείωσε μάλιστα πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει δεσμευθεί απέναντι σε εγχώριες και διεθνείς ελίτ.

Σύμφωνα με τους ομιλητές της εκδήλωσης, “η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ και δεν θα μεταλλαχθεί ούτε σε στήριξη, ούτε σε ανοχή, ούτε σε αντιλαϊκή κυβέρνηση”.

Πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει “ειρήνη και σταθερότητα για τους λαούς καθώς και αλληλεγγύη”, όπως ακόμη “στήριξη όλων των αναγκών του κόσμου”.

Από την πλευρά της τοπικής οργάνωσης, έγινε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές προς όλους τους πολίτες, ώστε τα νησιά και οι νησιώτες να απολαύσουν λύσεις εστιασμένες στις ανοικτές ανάγκες τους. Υγεία, παιδεία, ακτοπλοϊκό και πολλά άλλα θέματα αποτέλεσαν το περιεχόμενο της ατζέντας του ΚΚΕ για τα νησιά. Πρέπει να σημειωθεί πως οι ομιλητές απηύθυναν γενικότερο κάλεσμα στους πολίτες για “σύγκρουση με το σάπιο σύστημα και τις κυβερνήσεις του”.