Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος, Κώστας Μπιζάς

“Γύρισε” και επίσημα σελίδα ο Δήμος Πάρου

Με πλήθος κόσμου και ανάμικτα συναισθήματα, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Πάρου, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου. Ο νέος δήμαρχος, Κώστας Μπιζάς, αναλαμβάνει τα ινία του Δήμου με αισιοδοξία και σημαντικές υποσχέσεις, ενώ ο απερχόμενος δήμαρχος θέλησε να κάνει έναν απολογισμό της θητείας του. Η κατακλείδα της βραδιάς από όλες τις παρατάξεις, ήταν ότι θα συνεργαστούν για το καλό της Πάρου.

Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, ενώ παραβρέθηκαν και η βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, ο νεοεκλεγείς έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου, Βαζαίος Πετρόπουλος και ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης. Χαιρετισμό μέσω επιστολής, απηύθυνε και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Κ. Μπιζάς: "Η σημερινή τελετή ορκωμοσίας αποτελεί σημαντική τιμή για εμένα"

Ο νέος δήμαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, όντας συγκινημένος στον λόγο του, αναφέρθηκε αρχικά στην επικράτηση του συνδυασμού του στις πρόσφατες εκλογές, τονίζοντας, ότι, "η σημερινή τελετή ορκωμοσίας αποτελεί σημαντική τιμή για εμένα προσωπικά και για όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Πριν από δύο μήνες το εκλογικό σώμα του νησιού μας έκανε τις επιλογές του και ψήφισε τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους που θεώρησε ότι μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα ζητήματα και προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί αλλά και να διεκδικήσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως σεβαστό και δικαιώνει την πρωτοβουλία της δικής μας παράταξης για τη δημιουργία ενός τρίτου δημοτικού συνδυασμού. Ενός αυτοδιοικητικού συνδυασμού με άξια στελέχη της κοινωνίας μας που καλούνται χωρίς κομματικές αγκυλώσεις ν' αγωνιστούν και να δώσουν λύσεις εφικτές για τον τόπο μας, το νησί μας."

"Δεσμευόμαστε ότι θα λειτουργήσουμε με διαφάνεια, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, εντιμότητα και αξιοπιστία"

Στη συνέχεια, μίλησε και για τις δεσμεύσεις του, ως νέος δήμαρχος, λέγοντας, ότι, "θα συνεργαστούμε με τους δημοτικούς συμβούλους των άλλων δύο συνδυασμών, στο πλαίσιο των νόμων που διέπουν τη διοίκηση των Δήμων αλλά συγχρόνως καλούμε και όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν αρωγοί στο έργο της νέας δημοτικής αρχής – καταθέτοντας προτάσεις και απόψεις που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει το νησί μας, τόσο στους μόνιμους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες μας. Δεσμευόμαστε ότι θα σεβαστούμε το δημόσιο χρήμα και θα λειτουργήσουμε με διαφάνεια, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, εντιμότητα και αξιοπιστία. Οποιοσδήποτε δεν σεβαστεί τα παραπάνω δεν θα έχει καμία θέση στην διοίκηση του δήμου."

"Δεσμευόμαστε, ότι θα δουλέψουμε με μεράκι και όραμα"

Απευθυνόμενος στους πολίτες τις Πάρου ο κ . Μπιζάς, αναφέρθηκε στο όραμα και στους στόχους του. Μεταξύ άλλων είπε, ότι, "όραμά μας είναι ένας Δήμος ανθρώπινος και λειτουργικός για τους δημότες του, ένας δήμος φιλόξενος για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες του, ένας δήμος ελκυστικός στην υγιή επιχειρηματικότητα. Θέλουμε να προστατεύσουμε το φυσικό μας περιβάλλον, την προνομιακή θέση του νησιού μας κι όλα αυτά που το καθιστούν μοναδικό. Στόχος μας να φτιάξουμε έναν δήμο όμορφο και καθαρό. Να αναδείξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Να δώσουμε τη σωστή σημασία ξανά στην παιδεία και στον αθλητισμό. 

Να αναπτύξουμε υψηλού επιπέδου εναλλακτικές μορφές τουρισμού (αθλητικό, θρησκευτικό, συνεδριακό, περιπατητικό κ.α.). Να δημιουργήσουμε έναν δήμο τεχνολογικά αναπτυγμένο και εξυπηρετικό, με πλήρη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και σε κάθε οικονομική διαχείριση. Να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους. Στην τρίτη ηλικία. Στους νέους μας. Στα Άτομα με ειδικές ανάγκες. Κυρίως όμως να εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη στον πολίτη. Να διεκδικήσουμε δυναμικά την υλοποίηση έργων στοχεύοντας στην υγιή ανάπτυξη και στην ευημερία. Δεσμευόμαστε, ότι θα δουλέψουμε με μεράκι και όραμα, γιατί έχουμε ένα κοινό σκοπό. Να κάνουμε την Πάρο μας, ανθρώπινη, ευημερούσα και φιλόξενη”.

Μ. Κωβαίος: "Δεν έχουμε ιδεοληψίες και για το καλό του νησιού θα στηρίξουμε, κάθε καλή πρωτοβουλία"

Ο απερχόμενος δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος δήλωσε "παρών" για το μέλλον του νησιού και  ευχήθηκε τα καλύτερα στον νέο δήμαρχο. Μιλώντας στην "Κοινή Γνώμη" υπερθεμάτισε των όσων ανέφερε και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων για την πορεία του στον Δήμο, ότι, "εμείς ως Δημοτική Αρχή, δώσαμε βάση όλα αυτά τα χρόνια ώστε να φτιαχτούν σοβαρές υποδομές στο νησί μας, για την ύδρευση, αποχέτευση, λιμάνια, αεροδρόμιο, όπως επίσης για να φτιάξουμε και να βελτιώσουμε κατά πολύ τα σχολεία μας. Φτιάξαμε παράλληλα, 14 παιδικές χαρές, τελειώσαμε 2 αφαλατώσεις και είχαμε προγραμματίσει ακόμα 4 για μέσα στο 2024. Ουσιαστικά, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να υπάρχουν βασικές υποδομές, για να μπορέσει να σταθεί το νησί για το μέλλον και για να έχουμε την καλύτερη ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας."

Στη συνέχεια αναφέρθηκε, στην πορεία της παράταξής του, μέσα στον Δήμο, από εδώ και στο εξής, λέγοντας ότι, "εμείς ως δημοτική παράταξη, σε ότι συμβαδίζει με τις σκέψεις μας, με τη νέα Δημοτική Αρχή, θα το στηρίξουμε, αλλά από την άλλη πλευρά θα στηρίξουμε και τις δικές μας απόψεις, οι οποίες είναι και δοκιμασμένες και έχουν δείξει ότι έχουμε πετύχει σε πάρα πολλούς τομείς, όπως το να καταφέρουμε να ανεβάσουμε στις υψηλότερες θέσεις του τουριστικού χάρτη, το νησί μας. Δεν έχουμε ιδεοληψίες και για το καλό του νησιού θα στηρίξουμε, κάθε καλή πρωτοβουλία. Εγώ ευχαρίστησα όλα τα μέλη της παράταξής μου και όλης της ομάδας που ήμασταν  την περασμένη τετραετία αλλά και όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια μας και πίστεψαν σε εμάς. Θα είμαστε "παρόντες" ως παράταξη και πάντοτε κοντά στον κάθε συμπολίτη μας."

Κ. Μονογυίου: "Είναι μία μέρα που γυρνάμε σελίδα σε αυτό το νησί"

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, ευχήθηκε καλή αρχή στον νέο δήμαρχο Πάρου. Μεταξύ άλλων, ανέφερε, "αγαπητέ φίλε Κώστα, σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για την Πάρο. Είναι μία μέρα που γυρνάμε σελίδα σε αυτό το νησί. Σε κάλεσε ο κόσμος να γράψεις τη δική σου ιστορία με τα έργα στο νησί. Η Πάρος είναι ένα νησί που αναπτύσσεται συνεχώς και θέλω να ξέρεις και να ξέρετε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και η αντιπολίτευση, ότι θα βρίσκομαι δίπλα σας, όπως το έκανα όλα αυτά τα χρόνια και στον Δήμο αλλά και στην Περιφέρεια, που είχαμε μία άριστη συνεργασία. Θα σταθώ δίπλα στο νησί σας για να φέρουμε έργα, γιατί η Πάρος χρειάζεται μία τέτοια ανάπτυξη κυρίως στις υποδομές. Εύχομαι να συνεχίσεις με πίστη και φώτιση, με το ήθος σου, την αξιοπρέπειά σου και την αγάπη σου, για αυτό τον τόπο."