Κ. Μπιζάς: "Τους ζητώ να είναι καθημερινά κοντά στους πολίτες"

Νέα μέρα και νέα πρόσωπα στον Δήμο Πάρου

Με νέα πρόσωπα και αέρα ανανέωσης, προχώρησε η ανακοίνωση του ορισμού των νέων αντιδημάρχων στον Δήμο Πάρου. Οι αποφάσεις του νέου δημάρχου, Κώστα Μπιζά, έγιναν με γνώμονα την εμπειρία των στελεχών, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους ευαίσθητους τομείς που θα αναλάβουν. Ο κ. Μπιζάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι, "όλοι μαζί με ευθύνη και ενότητα θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο μέλλον του νησιού μας στο οποίο μεγαλώσαμε, ζούμε και αγαπάμε."

Κ. Μπιζάς: "Τους ζητώ να αφοσιωθούν ολόψυχα στο έργο που αναλαμβάνουν"

Ο δήμαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, με ανακοίνωση του, αναφέρεται στις αποφάσεις για τις αρμοδιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας ότι, "η ανακοίνωση των αντιδημάρχων και εντεταλμένων συμβούλων σηματοδοτεί την ισχυρή μας βούληση για να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Οι νέοι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι αναλαμβάνουν την ευθύνη της υλοποίησης του σχεδίου μας. Σηκώνουν το βάρος της παράταξης και μπαίνουν μπροστά για να υπηρετήσουν τους δημότες. Τους ζητώ να αφοσιωθούν ολόψυχα στο έργο που αναλαμβάνουν, τηρώντας πλήρως τους κανόνες και τη νομιμότητα, με διαφάνεια στις αποφάσεις τους και με ένα διαρκές πνεύμα συνεργασίας προς όλες τις κατευθύνσεις. Τους ζητώ να είναι καθημερινά κοντά στους πολίτες, να ανταποκρίνονται στα θέματα που αυτοί θέτουν, να αναζητούν λύσεις και να τις συζητούν μαζί τους. Δέσμευση όλων μας είναι ότι θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να δικαιώσουμε τις μεγάλες προσδοκίες τους, με δεδομένη την δύσκολη κατάσταση που παραλαμβάνουμε. Όλοι μαζί με ευθύνη και ενότητα θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο μέλλον του νησιού μας στο οποίο μεγαλώσαμε, ζούμε και αγαπάμε."

Η νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο Χριστόδουλος Μαούνης

Οι αρμοδιότητες του νέου αντιδημάρχου είναι, μεταξύ άλλων, να έχει την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας του τμήματος Καθαριότητας της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, του τμήματος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, της μονάδας Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, της μονάδας Δημοτικού Σφαγείου & Κοιμητηρίων, της μονάδας Αστικού Πρασίνου και της μονάδας Αγροτικής Ανάπτυξης (τομείς Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής και Αλιείας).

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, ο Τάσος Κασαπίδης

Οι αρμοδιότητες του νέου αντιδημάρχου είναι, μεταξύ άλλων, να έχει την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών, την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας της Μονάδας Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, με αναπληρωτή τον αντιδήμαρχο κ. Άγουρο Άγγελο. Επίσης, θα έχει τον έλεγχο της τήρησης των κείμενων διατάξεων που αφορούν στη χορήγηση αδειών χρήσης πεζοδρομίων σε επιχειρηματίες, την επιβολή προστίμων για αυθαίρετες καταλήψεις πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων από αυτούς και τη χορήγηση και υπογραφή των σχετικών αδειών στην Κοινότητα Νάουσας, με αναπληρώτρια την αντιδήμαρχο κ. Άννα Κάγκανη. Παράλληλα θα έχει τον έλεγχο της τήρησης των κείμενων διατάξεων που αφορούν την παραχώρηση της απλής χρήσης κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας σε επιχειρηματίες, την επιβολή προστίμων για αυθαίρετες καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας από αυτούς και την υπογραφή των σχετικών μισθωτηρίων στην Κοινότητα Νάουσας, με αναπληρώτρια την αντιδήμαρχο κ. Άννα Κάγκανη.

Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, ο Σίμος Βαρριάς

Οι αρμοδιότητες του νέου αντιδημάρχου είναι, μεταξύ άλλων, να έχει την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας του Τμήματος Πολεοδομικού - Χωροταξικού Σχεδιασμού και Ελέγχου της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, του Τμήματος Έκδοσης Αδειών Δόμησης της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, του Τμήματος Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης Επαγγελματιών & Επιχειρήσεων της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, του Αυτοτελούς Τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας, του Τμήματος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής και της μονάδας Φροντίδας αδέσποτων ζώων.

Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Άγγελος Άγουρος

Οι αρμοδιότητες του νέου αντιδημάρχου είναι, μεταξύ άλλων, να έχει την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, εκτός της Μονάδας Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακίνητης περιουσίας, στην οποία θα αναπληρώνει τον αντιδήμαρχο κ. Αναστάσιο Κασαπίδη. Επίσης να έχει τον έλεγχο της τήρησης των κείμενων διατάξεων που αφορούν στη χορήγηση αδειών χρήσης πεζοδρομίων σε επιχειρηματίες, της επιβολής προστίμων για αυθαίρετες καταλήψεις πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων από αυτούς και τη χορήγηση και υπογραφή των σχετικών αδειών στις Κοινότητες Αρχιλόχου και Μάρπησσας, με αναπληρωτή τον αντιδήμαρχο κ. Αναστάσιο Κασαπίδη και τον έλεγχο της τήρησης των κείμενων διατάξεων που αφορούν την παραχώρηση της απλής χρήσης κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας σε επιχειρηματίες, την επιβολή προστίμων για αυθαίρετες καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας από αυτούς και την υπογραφή των σχετικών μισθωτηρίων στις Κοινότητες Αρχιλόχου και Μάρπησσας, με αναπληρωτή τον αντιδήμαρχο κ. Αναστάσιο Κασαπίδη.

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εικαστικών Τεχνών, η Άννα Κάγκανη-Κορτιάνου

Οι αρμοδιότητες της νέας αντιδημάρχου είναι, μεταξύ άλλων, να έχει:

  • Την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας της Μονάδας Πολιτισμού – Εικαστικών και Σύγχρονων Τεχνών του Τμήματος Παιδείας – Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Δ/νσης Διοικητικής Οργάνωσης, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Κοινωνικής Μέριμνας.

  • Τη σύνταξη και υπογραφή απαντήσεων σε πολίτες και υπηρεσίες για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

  • Την έκδοση και υπογραφή όλων των εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.

  • Τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής

Αντιδήμαρχος Τουρισμού, ο Θοδωρής Μπιζάς

Οι αρμοδιότητες της νέας αντιδημάρχου είναι, μεταξύ άλλων, να έχει:

  • Την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας της Μονάδας Τουριστικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Αυτοτελούς Τμήματος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ολικής Ποιότητας

  • Την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας της Μονάδας Απασχόλησης και Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Αυτοτελούς Τμήματος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ολικής Ποιότητας.

  • Τη σύνταξη και υπογραφή απαντήσεων σε πολίτες και υπηρεσίες για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

  • Την έκδοση και υπογραφή όλων των εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.

  • Τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, ο Θέμης Καρποδίνης

Οι αρμοδιότητες της νέας αντιδημάρχου είναι, μεταξύ άλλων, να έχει:

  • Την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας της Μονάδας Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Βιομηχανίας (τομέας Ενεργειακού Βιοκλιματικού Σχεδιασμού και Βιομηχανίας και τομέας Φυσικών Πόρων) του Τμήματος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής

  • Τη σύνταξη και υπογραφή απαντήσεων σε πολίτες και υπηρεσίες για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

  • Την έκδοση και υπογραφή όλων των εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.

  • Τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.

Όταν ο δήμαρχος απουσιάσει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μαούνης και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του δημάρχου θα ασκούνται από τον αντιδήμαρχο Αναστάσιο Κασαπίδη.