Σαντορίνη: Κοινή ανακοίνωση των σωματείων για την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση

• Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 - 08:19

Κοινή ανακοίνωση για την απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει για αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η ΑΔΕΔΥ, εξέδωσαν έξι σωματεία της Σαντορίνης.

Τα σωματεία καλούν τον κόσμο της Σαντορίνης να συμμετάσχει στην συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί στις 12 και μισή το μεσημέρι, στην πλατεία των Φηρών.

Η ανακοίνωση των σωματείων

"28 Φεβρουαρίου, απεργούμε και βγαίνουμε όλοι και όλες στον δρόμο! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνίζονται για τις σπουδές τους, με τους χιλιάδες αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, με τους εργαζόμενους που δίνουν μάχη, ενάντια στην ακρίβεια, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων.

Στις 28 του Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά! Δίνουμε το παρόν στον αγώνα ώστε τίποτα να μην ξεχαστεί, τίποτα να μην συγκαλυφθεί. Να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες και οι πραγματικοί ένοχοι! Η εγκληματική πολιτική της Ε.Ε. της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων που τα μετράνε όλα με το κέρδος των λίγων, θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Η ακρίβεια σαρώνει τους μισθούς και το εισόδημα μας!

Το εισόδημά μας δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες σε βασικά είδη, σε τρόφιμα, ρεύμα, σε λογαριασμούς και έξοδα που τρέχουν.

Παρακολουθούμε τις τιμές σε βασικά προϊόντα να ακριβαίνουν καθημερινά. Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 15% μόνο τα τελευταία δυο χρόνια. Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι των super markets, της ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη.

Υγεία και παιδεία στο έλεος… της κερδοφορίας των λίγων!

Στην υγεία, παρά τις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η κυβέρνηση «νομιμοποιεί το φακελάκι» με τα απογευματινά χειρουργεία. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές παραιτούνται μαζικά, τα φάρμακα έχουν γίνει πανάκριβα.

Στην παιδεία μεγαλώνει η εμπορευματοποίηση με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και την επιβολή εισαγωγικών εξετάσεων και στις τρεις τάξεις του λυκείου. Έτσι για τους πολλούς θα υπάρχουν πολλαπλές εξετάσεις και "κόφτες" για την είσοδο τους, ενώ για τους λίγους που θα έχουν να πληρώσουν, οι πόρτες των πανεπιστημιακών σπουδών θα είναι ορθάνοικτες.

28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για τις ζωές μας! Όλα τα σωματεία στη μάχη για την οργάνωση της απεργίας!

Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των αγροτών και τα μπλόκα τους, οι φοιτητικές καταλήψεις και διαδηλώσεις, τα συλλαλητήρια των συνταξιούχων δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Να δυναμώσει η διεκδίκηση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε, των επιχειρηματικών ομίλων. Τώρα που υποφέρουμε από την ακρίβεια, τώρα είναι η ώρα και η ανάγκη για να βγούμε μπροστά, να οργανώσουμε τον διεκδικητικό αγώνα. Σε αυτό το απεργιακό μέτωπο έχουμε θέση όλοι. Κανείς μόνος του!

“Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”

ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΗΡΩΝ στις 12.30

ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας